Maria Jane Smith har genom åren skapar sig ett starkt namn som låtskrivare och del i duon Smith & Thell tillsammans med Victor Thell. I början som ett par och efter uppbrott så har de varit mer arbetsrelation.

Svensk Pop Apple Music

Nyligen berättade duon att de tar en paus för att utvecklas själva på varsitt håll.
Först ut som soloartist är då Maria Jane Smith, som tillsammans med producenten David Morup arbetat på nya låtar som ska bli debutalbumet A Glitch in the Matrix, som släpps nästa år.

”Nu när jag har börjat både skriva och producera min musik känner jag dubbelt så mycket skaparglädje. Plötsligt är jag fri i båda uttrycken, utan att något tar över från det andra”

Det första smakprovet från albumet heter Adrian och är en medryckande poplåt som färgats av country. Eller trailer trash pop & electro country bangers, som hon själv beskriver musiken hon gör just nu.

Adrian är en elektrostökig poplåt som skildrar hennes ungdom på landsbygden om ett trashigt paradis av husvagnsparkeringar. Som barn ville hon bli författare men lärde sig spela gitarr och gjorde istället om sina personliga berättelser till sånger, vilket lär vara anledningen till Smith & Thells enorma framgång. Starka poplåtar med minst lika starka texter.

Om singeln berättar sångerskan:

Adrian är den första låten jag skrivit där jag beskriver mina tonår precis rakt av som de åren var. Utan målande drömska metaforer och utan att skämmas. Mina vänner, familjen, det som skulle bli Smith & Thell, pojkvännen, stöket. De otvättade orden om platsen och människorna jag mötte på vägen. Adrian är ett förlåt till killen som aldrig fick en låt, och förklaringen till varför jag bara drog”

Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011