Emma Nilsdotter bjuder in Frida Öhrn för att hylla och lyfta kvinnan på nya singeln I’m not your girl, som passande nog släppt på internationella kvinnodagen.

Följ på Apple Music

Här bjuds vi på en medryckande och skönt upplyftande låt som andas folkpop och americana. En låt vars känsla man definitivt blir glad av, samtidigt som den har ett budskap som faktiskt är viktigt.

Emma berättar:

”Det här är en låt som handlar om att lyfta och stärka kvinnor. Vi besitter sån kraft och låten är en påminnelse om att lyfta det och att inte låta sig förminskas, att vara stolt och glad. Det är faktiskt en jätteglad låt!

Jag skrev den efter att en okänd man kom fram till mig på ett folktomt kafé och lite fräckt frågade ”Får man sitta bredvid tjejen?” Jag började fundera på varför jag då blev så provocerad och samtidigt full i skratt. Varför ville jag inte bli tilltalad som ’tjej’? Jag kom fram till att jag är en mamma, en dotter, en syster men jag är inte någons tjej.”

Emma Nilsdotter har tidigare bland annat skrivit låtar till Kylie Minogue, samt varit körsångerska till Britney Spears. Många känner säkert igen henne från a capella-gruppen The Real Group, i vilken hon varit medlem i under tretton år fram tills 2020. Då beslutade hon sig för att fokusera på sin egna karriär och har sedan dess hunnit med att släppa en knippe singlar.

”Jag känner ett behov av att få berätta min egen historia, utan inblandning ifrån annat håll. Ingen annan bestämmer hur jag ska vara, låta eller vad jag ska berätta. Nu är jag redo att bara vara jag. Det är dags helt enkelt.”

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011