Joakim Thåström släpper sitt elfte album Somliga av oss den 18:e Oktober. Ett album som producerats av artisten tillsammans med Niklas Hellberg.

Nordiska Favoriter

Första singeln från albumet heter Solen i den vänstra. En låt som inleds med kyrkklockor, som någonstans sätter tonen för låten.
Med snygga filmiska stråkar och ett pianoarrangemang som taktfast löper genom låten blir det hela otroligt tilltalande för mig. Jag är ju vansinnigt svag för de där ödesmättade stråkarna och detta gav mig just det. Personligen kände jag att arrangemanget i sig lät väldigt mycket som det den skotska kompositören Craig Armstrong skapar, vilket gjorde att jag fastnade för låten på en gång.
Här är det dock inte Armstrong som skapat stråkarrangemanget, utan för det står Johan Landqvist, Thåström, Niklas Hellberg.

Om singeln berättar Thåström:

”Någon sorts tröstesång. Kanske poppigast på plattan, även om jag överlåter till andra att välja singlar.”

Albumet Somliga av oss hamnar någonstans i gränslandet mellan dröm och verklighet. Här beskriver Thåström existenser, tillstånd och scener ur livet med en nedtonad och väl avvägd sorts intensitet, ibland med jazzblås, nordmakedonska stråkar eller Nina Simone-referenser i ett fortsatt sökande efter ljuset. 

Vad tycker du om nya singeln?
För att göra det möjligt att bloggen ska leva vidare och dagligen mata dig med ny musik, varvat med intervjuer, spellistor och recensioner så får du mer en gärna stötta arbetet med bloggen som Patreon. Du kan antingen bli Popmuzik Liker för 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover för 32 kr. Då bloggen inte har någon reklam eller rika finansiärer i ryggen, utan bara drivs av eget engagemang och passionen till musiken hoppas jag att även du som läsare och musikälskare vill stötta så det även i morgon kan finnas en bred musikblogg i landet nu när de flesta andra lagt ner. Tack för ditt stöd.

Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011