Joselin är tillbaka med ny singel för att följa upp Elegantly från i våras. Med en läcker dynamik i låten som går från vackert klockspel till sköna beats sjunger Joselin om att älska sig själv för den man är. Sångerskan blev nyligen diagnostiserad med ADHD och låten knyter an till det. Att helt enkelt omfamna sig själv och inte låta ens fel och brister stå i vägen för att älska sig själv. Ett budskap jag är helt för.

DOLBY ATMOS

Här drar Joselin det hela ett steg längre och slår på stora trumman när hon tillkännager att hon ska gifta sig med sig själv. Härligt lekfullt i både text och produktion, så ännu en lysande poplåt med sångerskan.

Jag bad Joselin svara på en knippe frågor, som du kan läsa här nedan.
Om du uppskattar dagliga musiktips och intervjuer med spännande artister i bloggen så får du gärna stötta arbetet som Patreon. Ditt bidrag som antingen Popmuzik Liker eller Popmuzik Lover gör det möjligt att driva bloggen vidare som en av de få svenska musikbloggar som finns kvar och kan lyfta fram framförallt svenska artister.
Tack för ditt stöd.

Du bor numera i Stockholm läste jag. Hur är livet i huvudstaden kontra Göteborg?

Stockholm har verkligen storstadskänslan, vilket passar mig fint efter uppväxten i megastäder som Jakarta och Kuala Lumpur. Musiklivet är otroligt stort här i Stockholm. Men samtidigt känner jag varje gång jag är i Göteborg att det är hemma. Så fort tåget anländer på Göteborgs centralstation får jag hemkänslan direkt!

Du blev nyligen diagnostiserad med ADHD, hur var resan att nå dit och vad känner du nu när du fått klarhet i din funktionsnedsättning.

Jag har under uppväxten ofta känt mig annorlunda, och på senare år försökt förstå mig själv. En längre utredning påbörjades för ett halvår sedan med mängder av personlighetstester och intervjuer, som till slut landade i ADHD diagnos för någon vecka sedan. Det känns väldigt gott att äntligen få klarhet i varför jag fungerat på ett visst sätt. Nu har jag en helt annan möjlighet att lära mig av andra med samma situation och få tips kring hur bäst navigera detta.

Du gick Musikmakarna i Örnsköldsvik. Hur var den utbildningen för din personliga utveckling och vad känner du att du främst tar med dig därifrån?

Otroligt inspirerande att få fokusera varje dag på musik med andra studenter som alla tillförde med sina unika styrkor. Övik är en mycket mysig stad och skolan har verkligen lyckats skapa ett härligt koncept där man får testa att göra musik med flera olika skivbolag som kommer på besök. Jag känner att jag hittade mitt sound där, och även min egna process för att skriva låtar, och nya redskap kring hur samarbeta i olika team för att skapa musik.

Hur kom idén till temat i låten Marry myself och hur arbetade du fram låten?

Ibland känner jag att jag vill undvika all drama som kan hända i relationer och först se till att jag själv mår bra, och låten skrevs då jag verkligen ville vara lycklig, även som singel. Då kom idén med Marry myself, vilket leker med tanken att man måste göra sig själv lycklig först, man kan inte förvänta sig att någon annan kommer och gör allt jobb att läka en. Viktor Norberg, som nu påbörjat Musikmakarna, producerade och vi hade väldigt roligt då vi skrev låten, och först efteråt kände vi att det här är något vi gärna vill släppa!

Var det någon låt eller artist som inspirerade till ljudbilden?

Jag lyssnade mycket på Madison Beer och inspirerades mycket av hennes budskap och ljudbild.

Andra singeln på musikbolag efter att ha släppt musik själv. Vad är största fördelen och utmaningen med att ligga på bolag mot att göra saker själv?

Även om jag skrivit låtar själv sedan 15-års åldern, och alltid kommer fortsätta skriva låtar, så är det en ny skön känsla att ha ett team omkring som stödjer och tror på en. Musikbolaget är duktiga på att se till att allt omkring låten kommer på plats. Men framförallt uppskattar jag att ha ett bollplank kring musiken, lanseringar och satsningen framåt.

Vad händer nu under sommaren för dig?

Det blir mycket tid i studio, jag har några riktigt spännande låtar på gång, och givetvis planerar jag att skicka in en låt till Mello 2025. Sedan har jag några roliga lokala gig. Jag kommer också börja läsa och förstå ADHD och samtala med andra kring hur bäst hantera detta.

Nämn tre låtar som du spelar extra mycket just nu.

HOT UPTOWN av Camila Cabello
Good Luck, Babe! av Chappell Roan
Saturn av SZA

Ny singel redan nästa månad – vad kan du berätta om Jars?

Jars har ett liknande tema som Marry myself, fast med en ny tvist. Vi spelade in låten på skivbolagets studio i Sundsvall under en riktig maratonsittning, tills vi hittade det perfekta soundet. Det skall bli jättekul att färdigställa och släppa denna!

Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011