Hanna Gustavsson och hennes musikpersona SINNAH är tillbaka med en lekfull och medryckande poplåt som hon döpt till Better than her. Låten i sig följer upp EP:n Exist Loud som SINNAH släppte 2022 och innan det en hel del starka och spännande singlar.

Nordiska Favoriter

Den nya singeln handlar om att ta det man vill ha, utan att be om ursäkt för sig. Det är kaxigt och som sagt medryckande. Better than her känns som en ögonblicklig hit från sångerskan, och jag älskar hur låten blommar ut från den rytmiska versen till refrängen där melodin verkligen är ace.

Jag bad Hanna berätta mer om sig själv och låten över en intervju, som du kan läsa här i bloggen.

Fört måste jag ju säga: vilken grym refräng på Better than her. Hur arbetade du fram den?

Tack!! Det har ju blivit lite min grej nu, är det inte cupcakes så är det kakdeg – jag gillar goa grejer helt enkelt och tyckte att det blev en bra liknelse!

Låten har en kaxig känsla, vilket jag gillade. Vad var det som fick dig att skriva låten och dess tema?

Den kom till efter att en vän till mig paxat en kille, trots att hon egentligen var i ett förhållande. Hon hade väl honom som en liten backup kan man säga. Sen kanske den handlar lite om när min sambo dejtade fel tjej också…!!

Nya singeln har även ett helt annat grafisk design på omslaget än dina tidigare släpp. Hur landade du i att det lilafärgade badrummet skulle representera låten?

Jag såg en jättecool fotograf från Brasilien som heter Julia Ramiro på Instagram. Hon jobbar på en studio som heter Pepino de Mar och när jag hittat henne tog jag kontakt och vi började samarbeta. Allt hon gör är kul och färgstarkt så det passar perfekt.

Varför blev just SINNAH ditt artistnamn?

Jag har alltid kallats för Hannis, så jag vände bara på det!

Du släppte dina första singlar 2018. Hur ser du själv att du utvecklats som låtskrivare och artist under dessa år?

Jag tar inte mig själv på så stort allvar längre och texterna blir bättre ju mer man skriver!

Vilket råd skulle de gett till dig själv då som hade hjälpt dig som artist, som du är mer medveten om idag?

Det handlar inte om att vara bäst, det handlar om att vilja mest!!

Du släppte sig EP Exit Loud för två år sedan. Vad har du gjort sedan dess?

Pluggat, jobbat och skrivit låtar.

På tal om låtar du tidigare gjort – vilken smak ska det vara på din favoritmuffins?

Choklad!! Helst bakade av Eta, min kollega och livscoach.

När det kommer till inspiration och egna musikidoler. Vilka artister har betytt mycket för dig genom åren och på vilket sätt?

Julia Michaels har otroliga texter som helt klart influerat mitt sätt att skriva. Molly Sandén har en av Sveriges absolut bästa röster och Zara Larsson är den coolaste jag vet!!

Nämn en låt som förändrade ditt liv, eller åtminstone golvade dig tillräckligt mycket och varför just den låten.

Det är ju dö-svårt att säga bara en men jag tycket att Now that we son’t talk med Taylor Swift är en PANGLÅT. Den kan jag lyssna på repeat 20 gånger utan att tröttna!

När du själv ska koppla bort och koppla av, var hittar man dig då?

I soffan med Marabou, biopopcorn och en Coca Cola i högsta hugg.

Sex år in i karriären nu. Vad hoppas du om de kommande sex åren? Har du några drömmar som du vill ska slå in eller samarbeten som hade varit magiska.

Jag öppnade för Lova i början av månaden när hon var ute på sin första turné! Hade aldrig trott det när jag hittade hennes musik för tre år sedan. Lova är fantastisk!! Det var så kul och är en dröm i sig som jag kan checka av. Mello hade ju också varit kul. Annars vill jag släppa så mycket musik jag hinner och gärna få möjlighet att köra lite mer live!

Vad tyckte du?
+1
4
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011