Mitt i pandemins epicentrum blev artisten Alexa Borden kontaktad av en bekant hon sa upp kontakten med tre år tidigare. Hon visste sedan tidigare att den före detta vännen var konspirationsteoretiker men inte till vilken grad. Efter att Alexa fått videos, texter och till och med sexuella trakasserier kastade åt sitt håll valde hon att kanalisera sin ilska in i musiken. Samtidigt som sångerskan befann sig i ett stadie av att blockera mannen på sina sociala medier kom en låtidén för Not like that till henne.

Svensk Pop

Det var via det sista meddelandet som personen skickade, som löd:

”Vi gör alla bedömningar av de lögner ni får matade från andra, men man kan alltid lära sig något. Min lärdom var att jag ville utforska djupa samtal om gud och universum samt utmana det vi blir tillsagda att tro.”

Mot den bakgrund som delgivits blir singeln Not like that mer ett politiskt ställningstagande och insiktsfull berättelse än regelrätt generisk popmusik. Men å andra sidan har alltid musik och politik alltid gått hand i hand. Alexas största insikt efter skrivandet av den aktuella låten var att det finns otroligt mycket fara i det ständiga bruset av desinformation som flyger runt oss.

Ljudbilden är organiskt driven och soundet påminner om den allra bästa versionen av singer/songwriter pop. Allra mest förtjust är jag i raden ”Jag vill prata om gud, men inte på det sättet”. Träffsäkert sätter sångerskan ord på tabubelagda ämnen och kastar omkull många saker som vi bara tar för givet och aldrig ifrågasätter.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.