Let me entertain you! Eller är jag helt ute och cyklar? Refrängen har absolut inga liknelser, men verserna däremot. Strunt samma, man ska sno från de absolut bästa och lägga sin egen twist, fråga Max Martin. Det är inga mindre än de australiensiska indiepoprockbandet Strawberry Swing som bjuder upp till ett jäkla tempo i nya singeln Bennie (Won’t Dance). Detta gör bandet tillsammans med Meadowhip

Följ på Apple Music

Emellanåt förs tankarna till sköna retro-rytmer med ett komps snarlikt det vi återfinner i rockabilly. Allt är dock gjort med en fingertoppskänsla för moderna hookar och lekfulla produktionsval. Den aktuella singeln marker den allra första där Mark Griffin (trummor, text) och Nima Dehghani (keyboard, sång) slagit sina kloka huvuden ihop och skapat gnistrande magi. Lyssnar vi lite närmare på texten är det en klassisk ”toung-in-cheek-konversation” som talar till den moderna publiken som älskar att lyssna på klassiska låtar. 

Swing it magistern, swing it. Det här är en tidlös melodi! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011