Ny vecka, nytt Popsvep och vilken vecka sedan.

Idag snackar vi om nattens Oscarsgala där Billie Eilish tog hem statyn för bästa låt samt Hans Zimmer för musiken till filmen Dune. Det blir även nedslag i American Song Contest där vi pratar om första avsnittet, låtarna och programmet helhet som fick ett ganska svalt mottagande av den amerikanska publiken.

Lite branschsnack blir det också. IFPI Global Music Report visar att 2021 var det bästa året någonsin globalt och även här i Sverige mår musikbranschen mycket bra. Samt några ord om att Spotify uppdaterat sin Loud and Clear – där de presenterar siffror för hur många som faktiskt tjänar pengar på plattformen. Trevlig lyssning.

Du hör avsnittet på Patreon eller via din personliga RSS-länk i din Poddapp som du antingen fått via mail eller som finns under ditt medlemskap.

-Du vet väl att du som Patreon får en personlig RSS-länk så du kan lyssna på Popsvepet i vilken poddspelare du vill? Då kommer också nästa avsnitt ner i din poddapp automatiskt så länge du är Patreon-medlem.

Här kan du läsa hur du ställer in ditt personliga podd-flöde i din poddapp.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.