Amerikanska XYLØ släpper andra singeln från sitt kommande debutalbum Unamerican Beauty. Låten Sweetheart är skriven och producerad av Lee Newell och är en glittrande hymn som ger lyssnare möjlighet att bryta sig loss från giftiga relationer oavsett om det är romantiska, platoniska eller kopplade till arbetsförhållanden. Texten hyllar självförtroendet som kommer med att äga sig själv och sina val. Låtens hook sammanfattar temat väl och lyder ”den här älsklingen är inte så söt.”

”Sweetheart är en metafor för att återta kontrollen över ditt liv. Låten inspirerades av min karriärs resa och rädslan för att avsluta giftiga relationer. Men med den rädslan kom självförtroende och lycka efter att jag hittade bollarna för att göra det.”

XYLØ

Född och uppvuxen i Los Angeles utkanter fick XYLØ sitt genombrott med den grubblande debut-EPn America. Efter en rad utsålda shower, en platinaskiva med The Chainsmokers och över 350 miljoner streams bara på Spotify, har XYLØ beskrivits av Nylon Magazine som ”drottningen av mörk pop”. Det känns som att 2022 kan bli hennes år. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.