The Fur fortsätter att leverera starka hits för dansgolvet och spellistorna. Nya singeln Autograph är inget undantag vill jag lova. Här har artisten inspirerats av Paula Abduls hit Straight up från 1988 och skapat en medryckande poplåt med en allvarligare underton.
Sakan är den att Autograph handlar om en allmän besatthet som blivit allt mer tydligt under Trump-eran, där folk ser lögner som sanningar och är beredda att gå så långt som att krossa de demokratiska pelare som samhället står på för att försvara sin uppdiktade bild av verkligheten.

Artisten berättar:

”Från början handlade Autograph om ett fan som kunde göra vad som helst för att få en stjärnas autograf. Men när jag var i sluttampen av att skriva texten så skedde stormningen av Kapitolium. Då tänkte jag att låten istället skulle handla om en allmän besatthet. Hur du kan bli så fascinerad och vilseledd av en människa att du inte längre ser klart. Vi har alla ett ansvar för att förhålla oss kritiskt till trender och personer med stort inflytande. Världen blir en farlig plats när vi slutar att syna makten och ta ett personligt ansvar för våra handlingar. Det är just nu mer uppenbart än någonsin tidigare under min livstid.”

The Fur hade noga följt utvecklingen i USA under Trumps tid som president och han var inte imponerad över det förfall som det amerikanska samhället genomgick under hans tid vid ämbetet. 
Klimax kom med just stormningen av Kapitolium, då demokratins hjärta fysiskt angreps av dess egna medborgare. Något som han sedan använde i texten till Autograph, där vi får följa en person som tar sig in i Kapitolium under stormningen.

Autograph är skriven och producerad av The Fur och du hör denna givna hit i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.