The Fur fortsätter att leverera starka hits för dansgolvet och spellistorna. Nya singeln Autograph är inget undantag vill jag lova. Här har artisten inspirerats av Paula Abduls hit Straight up från 1988 och skapat en medryckande poplåt med en allvarligare underton.
Sakan är den att Autograph handlar om en allmän besatthet som blivit allt mer tydligt under Trump-eran, där folk ser lögner som sanningar och är beredda att gå så långt som att krossa de demokratiska pelare som samhället står på för att försvara sin uppdiktade bild av verkligheten.

Svensk Pop Apple Music

Artisten berättar:

”Från början handlade Autograph om ett fan som kunde göra vad som helst för att få en stjärnas autograf. Men när jag var i sluttampen av att skriva texten så skedde stormningen av Kapitolium. Då tänkte jag att låten istället skulle handla om en allmän besatthet. Hur du kan bli så fascinerad och vilseledd av en människa att du inte längre ser klart. Vi har alla ett ansvar för att förhålla oss kritiskt till trender och personer med stort inflytande. Världen blir en farlig plats när vi slutar att syna makten och ta ett personligt ansvar för våra handlingar. Det är just nu mer uppenbart än någonsin tidigare under min livstid.”

The Fur hade noga följt utvecklingen i USA under Trumps tid som president och han var inte imponerad över det förfall som det amerikanska samhället genomgick under hans tid vid ämbetet. 
Klimax kom med just stormningen av Kapitolium, då demokratins hjärta fysiskt angreps av dess egna medborgare. Något som han sedan använde i texten till Autograph, där vi får följa en person som tar sig in i Kapitolium under stormningen.

Autograph är skriven och producerad av The Fur och du hör denna givna hit i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011