Rose Rangers kreativa process härstammar från Vancouvers norra kust och förenar havet och bergen som ligger ett stenkast från hennes ytterdörr. Tillsammans med artistens kärlek till diverse genrer och all kreativ konst skapas i musiken en blandningen av dynamisk livfullhet. 

”Jag var alltid musikalisk, jag följde egentligen inte någon musikstil, jag absorberade allt. Jag växte upp med att dansa som barn, balett, tap och jazz. Och med dans finns det olika musikstilar för varje dansform. Med balett var det klassiskt, tap var mest Broadway-showlåtar och jazzdans hade pop och rock. Så jag har blivit influerad av många olika musikstilar och kreativa konstformer.”

Rose Ranger

Med sex album under bältet är den ännu en gång dags för artisten att stolt presentera ny musik för världen. Detta gör hon genom singeln Confession. En låt som bygger på en blandning av musikaliska influenser från 1990-talet men ändå befinner sig i 2022. 

Singeln är ett musikaliskt kärleksbrev till någon från det förflutna som man haft en obestridlig kemi med, men där det ändå inte av olika anledningar fungerat.

”Ibland känner vi oss inte redo för något eftersom vi behöver mer tid för att lära känna oss själva bättre och komma på vad vi vill. När vi gör det kan vi förvirra eller skada människor runt omkring oss när vi inte kan uttrycka vad vi känner eftersom vi inte heller vet helt.”

Rose Ranger

Låtens absolut största styrka är den råa och ärliga känslan i artisten röst som skapar gåshud. Produktionen är därtill svävande och eterisk med sina fluffiga körer och akustiska piano med stort reverb. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.