Tredje singeln från indie-rock gruppen Kone Mara heter Will You Live och markerar den sista innan trion äntligen släpper debut EP den 10:e mars. 

POPMUZIK LOVER 2

Trots pandemin har bandet haft en fullspäckad höst. Debuten följdes upp av tre utsålda spelningar i Stockholm på Sofar, Nomad och en headline på Södra Teatern. Vilket i sammanhanget är ganska unikt för ett band som endast släppt en singel vid tillfället. Under hösten hade de även en egen residency på Villa Dagmar. Det är således med spänning vi dyker ner i den nysläpptaWill You Live

Till ett avskalat Rhodes-piano och sångerskan Ida Rehnbergs innerliga och känslomässiga sång får vi här en naken ballad som långsamt bygger mot ett mäktigt crescendo på slutet. Produktionen bär på en otrolig svärta och har kontrasterats perfekt med enkelhet och organiska live-instrument. Jag lovar er att den här lyssningen är en mäktig resa att bevittna från start till slut! 

“‘Will You Live skrevs för att beskriva kärleken till betydelsefulla saker, rädslan att förlora det du håller kärt. Låten handlar om att tvivla på sin existens, längtan och den ovillkorliga kärleken.”

Kone Mara 

Tittar vi närmare på vilka som finns bakom Kone Mara hittar vi sångerskan Ida Rehnberg, Christoffer Zetterlund och Gustav Mejhammar. Bandmedlemmarna har varit aktuella i flera olika projekt tidigare, men av en slump fann de varandra i konsten. Över en frukost skrev de sin allra första låt tillsammans och även debuten The Ordinary Place. Tillsammans kombinerar de sina olika bakgrunder och influenser i en stark ljudbild med melodiskt drivande bas, tyngd av live-trummor, och en vädjande, vemodig sång. 

Helt tagen av det maffiga i den här låten är Kone Mara helt klart ett band som vi får hålla ögonen på framöver. Det här luktar internationell klass! 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011