8

Thomston imponerar stort med sina ärliga och samtidigt kommersiellt starka poplåtar på nya albumet Crushed. Ett album jag hoppas kommer få fler att rikta öronen mot den unge Nya Zeeländaren.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Thomston andra album Crushed är ett dokument av en person som lämnar sitt hem för något annat. Långt borta. I Thomstons fall är det flytten från sitt hem i Nya Zeeland till USA och närmare bestämt Los Angeles.
Det blir en resa för att hitta sig själv och ens plats i världen. Det är just det som Thomstons låtar främst behandlar här. Komma bort. Hitta sin plats. Hemlängtan. Att läka. Om sin oförmåga att älska en annan person, som när sångaren sjunger om att han inte kommer att vara tillsammans med sin partner efter April på låten med samma namn. Där låten blir lite som en nedräkning till det oundvikliga slutet. Eller hur han till den vackra pianoballaden Sooner sjunger ”I going to let you down, later or sooner”. Det är något med att bara byta plats på de två orden som gör det så otroligt starkt tycker jag. Hur lysande Thomston är med just ord och beskrivningar i sina texter.
Texterna på albumet är ärliga och direkta utan filter. Som små berättelser. Man fastnar för dem. De lyckas vara intressanta och personliga. Produktionen på låtarna otroligt välgjorda med snygga harmonier och R&B-rytmer, samt en ljudbild som på det hela känns väldigt hitig i sitt poparrangemang.

DOLBY ATMOS

Jag har ju följt och uppskattat Thomston sedan hans singel Collarbones 2015. Sångarens souliga och mjuka röst och den mörka produktionen har alltid tilltalat mig. Att han nu blivit mer kommersiell i produktionen gör inte saken sämre för min del. Låtarna blir mer tillgänglig för den som bara vill lyssna på riktigt bra poplåtar. Samtidigt behåller han sin svärta i texterna och det skapar olika lager av låtarna som jag tycker gör dem väldigt intressanta.
Förhoppningsvis kommer Crushed att få fler att rikta öronen mot den unge Nya Zeeländaren. Det är han definitivt värd. Att han inte blivit större under senare år är för mig en stor gåta. Men tyvärr är det ju storbolagens artister streamingtjänsterna fokuserar på i första hand. Då försvinner många guldklimpar som både är bättre och mer värda framgång. Själv hade jag ju inte haft något emot att få uppleva honom live på en scen i Sverige snart…

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011