Indierockbandet NEEDSHES är tillbaka i bloggen med singeln One Day, en drömska ode till att leva i nuet. Här får vi en episk komposition om att försöka bryta transen av att befinna sig i drömmar och framtid. Allt för ofta menar bandet att vi förstör för oss själva genom att jaga saker som inte hänt än.

Skicka in din musik

”Jag försöker alltid sjunga om mänskligt beteende och om det som händer i världen och vad vi gör med den miljön vi lever i. Alla vet att vi gör det värre för varje dag. Jag gjorde därför låten som en påminnelse till mig själv, först och främst.”

NEEDSHES

Valet av att ha med en drake i låtens text säger sångaren är direkt talande till hans barndom. Uppvuxen i fattigdom var den enda leksaken just en draken byggd av pinnar och papper och på så sätt hade inte frontmannen i NEEDSHES möjligheten att ödsla tid på drömmar. Det enda fokuset var att hitta mat för dagen.

”Vi tror att det är bättre någonstans där vi kan vara. Den här refrängen är något som kan trösta dig när du är helt pank. Kanske inte den här gången, kanske nästa liv blir bättre. Vi klagar alltid, vi är alltid olyckliga. Det finns alltid något du inte kan få. Och världen är orättvis.”

NEEDSHES

Låten är fem minuter lång och pendlar mellan hopplöshet, förtvivlan, styrka och självinsikter. Produktionen väver in allt från akustiskt piano till rock-trummor och distade gitarrer. Med många tempoväxlingar och olika segment skapar NEEDSHES en alldeles unik låt som får en att vilja gråta men samtidigt ta tag i livet. Därtill bjuds vi på lysande sång från bandets frontman, helt klart en riktigt stark låt. Singeln kommer även med en vacker kollage-animations video som ni ser här!

Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011