Trots att jag knappt var påkommen på 80-talet så känns det som jag kastats tillbaka till den underbara tiden där glittrande syntar, elgitarrer och live-trummor dominerade listorna. Vem står för denna throwback då? Amerikanarna Diamond Field och Nina Luna i sin nya låt New Situation. Jag kanske är ensam om den här referensen men någonstans för tankarna mig till Journey och deras Don´’t Stop Believin´. Men den kanske jag är ensam om? 

Popmuzik Lover

Här får vi i alla fall överflöd av allt som andas nostalgi men med en touch av nutid. Låten i sig tar en optimistisk inställning då den blickar framåt och talar om nya tider. Perfekt för en post-pandemisk värd som verkligen är i behov av positivitet och mängder av feel-good.

Vilka är Diamond Field då? År 2014 debuterade de med singeln Neon Summer en låt som omedelbart genererade en mängd intresse. Därefter gjordes en hel del lyckade covers och remixer på stora artisters verk, däribland David Lynch. Med lyckade remixer och samarbeten växte snabbt skaran fans och deras retro-doftande synthwave har i dagsläget genererat miljontals spelningar på diverse streamingtjänster. 

Samma dag som New Situation släpps kommer även debutalbumet som rymmer en mängd olika sångare och samarbeten. Inspirationen kommer från stora 80-tals producenter som blanda annat producerat Phil Collins och Howard Jones. Textmässigt har inspirationskällorna varit allt från ABBA till The Go Go’s. Centralt är dock tydliga hooks och catchiga texter med ett övervägande positivt budskap. New Situation lyssnar ni till i bloggen.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Apple Music Svensk Pop
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.