Trots att jag knappt var påkommen på 80-talet så känns det som jag kastats tillbaka till den underbara tiden där glittrande syntar, elgitarrer och live-trummor dominerade listorna. Vem står för denna throwback då? Amerikanarna Diamond Field och Nina Luna i sin nya låt New Situation. Jag kanske är ensam om den här referensen men någonstans för tankarna mig till Journey och deras Don´’t Stop Believin´. Men den kanske jag är ensam om? 

Här får vi i alla fall överflöd av allt som andas nostalgi men med en touch av nutid. Låten i sig tar en optimistisk inställning då den blickar framåt och talar om nya tider. Perfekt för en post-pandemisk värd som verkligen är i behov av positivitet och mängder av feel-good.

Vilka är Diamond Field då? År 2014 debuterade de med singeln Neon Summer en låt som omedelbart genererade en mängd intresse. Därefter gjordes en hel del lyckade covers och remixer på stora artisters verk, däribland David Lynch. Med lyckade remixer och samarbeten växte snabbt skaran fans och deras retro-doftande synthwave har i dagsläget genererat miljontals spelningar på diverse streamingtjänster. 

Samma dag som New Situation släpps kommer även debutalbumet som rymmer en mängd olika sångare och samarbeten. Inspirationen kommer från stora 80-tals producenter som blanda annat producerat Phil Collins och Howard Jones. Textmässigt har inspirationskällorna varit allt från ABBA till The Go Go’s. Centralt är dock tydliga hooks och catchiga texter med ett övervägande positivt budskap. New Situation lyssnar ni till i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply