Efter att ha släppt singeln Pixels tidigare i år är det nu dags för den brittiska artisten Daniel James att följa upp med singeln Holding the Gun. Låten i sig skrevs för nästan sju år sedan tillsammans med Dan McDougall och är tillsammans med Pixels del i en serie av låtar Daniel döpt till Lost Songs.

Nya singeln inleds med ett pianoarrangemang som gav mig lite Feel-känsla. Du vet, Robbie Williams stora hit från 2002. Det rytmiska arrangemanget doftar lite klassisk Manchester-indiepop. Så för mig blev detta väldig tilltalande.
Låten i sig handlar om människor i maktpositioner som ger vika när de pressas för att de då måste låsas bry sig om den vanliga människan.

Daniel James släppte senast musik för sex år sedan. Då hyllad artist med skivkontrakt. Sedan kom cancer och gjorde saker komplicerade för James. Nu har det gått fem år sedan behandlingen och sångaren är redo att släppa musik igen. Under det senaste året har Daniel återfått intresset för musiken som han själv trodde hade försvunnit. Nu släpper han dock på egen hand och med en knippe nya låtar i bagaget.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.