Efter att ha släppt singeln Pixels tidigare i år är det nu dags för den brittiska artisten Daniel James att följa upp med singeln Holding the Gun. Låten i sig skrevs för nästan sju år sedan tillsammans med Dan McDougall och är tillsammans med Pixels del i en serie av låtar Daniel döpt till Lost Songs.

POPMUZIK LOVER 2

Nya singeln inleds med ett pianoarrangemang som gav mig lite Feel-känsla. Du vet, Robbie Williams stora hit från 2002. Det rytmiska arrangemanget doftar lite klassisk Manchester-indiepop. Så för mig blev detta väldig tilltalande.
Låten i sig handlar om människor i maktpositioner som ger vika när de pressas för att de då måste låsas bry sig om den vanliga människan.

Daniel James släppte senast musik för sex år sedan. Då hyllad artist med skivkontrakt. Sedan kom cancer och gjorde saker komplicerade för James. Nu har det gått fem år sedan behandlingen och sångaren är redo att släppa musik igen. Under det senaste året har Daniel återfått intresset för musiken som han själv trodde hade försvunnit. Nu släpper han dock på egen hand och med en knippe nya låtar i bagaget.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011