Efter att ha släppt singeln Pixels tidigare i år är det nu dags för den brittiska artisten Daniel James att följa upp med singeln Holding the Gun. Låten i sig skrevs för nästan sju år sedan tillsammans med Dan McDougall och är tillsammans med Pixels del i en serie av låtar Daniel döpt till Lost Songs.

Apple Music Svensk Pop

Nya singeln inleds med ett pianoarrangemang som gav mig lite Feel-känsla. Du vet, Robbie Williams stora hit från 2002. Det rytmiska arrangemanget doftar lite klassisk Manchester-indiepop. Så för mig blev detta väldig tilltalande.
Låten i sig handlar om människor i maktpositioner som ger vika när de pressas för att de då måste låsas bry sig om den vanliga människan.

Daniel James släppte senast musik för sex år sedan. Då hyllad artist med skivkontrakt. Sedan kom cancer och gjorde saker komplicerade för James. Nu har det gått fem år sedan behandlingen och sångaren är redo att släppa musik igen. Under det senaste året har Daniel återfått intresset för musiken som han själv trodde hade försvunnit. Nu släpper han dock på egen hand och med en knippe nya låtar i bagaget.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Apple Music Svensk Pop
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.