Kampen med sina egna hjärnspöken kan ibland vara något som tar upp hela ens tillvaro. Sett till modern pop-historia är väl Billie Eilish en av de största när det kommer till synliggörande av psykisk ohälsa. Inte för att den här typen av psykisk ohälsa inte fanns tidigare, men när ämnet äntligen äntrar det offentliga rummet kan fler känna sig bekväma att lätta på hjärtat. 18-åriga Jess Benko har en stor förebild i just Billie Eilish, där hon själv gör musik som är äkta, rå och förmedlar medvetenhet om livets olika faser av mående till sina fans. Trots en väldigt ung ålder är Jess Benko otroligt insiktsfull och har troligtvis kommit längre en de flesta äldre i sitt förhållningssätt till sig själv. Genom singeln Worst Enemy omfamnar Jess Benko det faktum att själv-sabotage är en del av den mänskliga naturen, men att det är viktigt att inte låta detta stå vägen för sitt egna självförverkligande. 

Följ på Apple Music

Låten i sig är avskalad men ändå fyllig i sin produktion och det är Jess Benkos närvarande stämma som ger oss denna riktigt stark pop-låt. Vad som relativt nyligen började med en daglig live-stream från hennes sovrum har nu resulterat i ett album som streamats över 15 miljoner gånger. Således har den här Toronto födda artisten etablerat en engagerad fan-base och lyssnarskara som med spänning inväntar ny musik. 

I musikvideon till Worst Enemy följer vi Jess Benko gå omkring och spraya texten från låten på olika väggar. Det blir lite som en musikvideo och lyric video i ett och passar väldigt bra med musiken skulle jag säga.
Du ser resultatet här nedan.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Covered PSB
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011