En gång per år är jag avundsjuk på de som använder Spotify.
De andra 364 dagarna är jag det inte, så det väger verkligen upp. Men är det något som jag tycker Apple är sämst på, och som jag alltid påpekat att de är sämst på, så är det att jobba med sociala medier och göra deras plattformar mer personliga.
Visst, de är grymma på att få ut information om sina produkter och utan att direkt engagera sig får de reklam för miljoner när folk delar och skriver om deras nya mobil eller dator. Så inget att klaga på där. Men att få individen att känna sig speciell och skapa något som de vill dela, det är de som sagt usla på.

Popmuzik Podcast

Varje år vid den här tiden har Spotify sin års-sammanställning. Vilka artister har just du lyssnat på? Vilka låtar spelade du mest? Allt förpackat i en interaktiv och delbar presentation om just ditt musikår som avslutas med en spellista där ditt års mest populära låtar är med.
Det är så enkelt och så tacksamt. Folk delar sina listor som galningar på Facebook, Twitter och Instagram. De taggar artister och artister delar. Alla rycks med och verkligen älskar deras årssammanställningar.

Hos Apple Music får man en lista på årets populäraste låtar. Både för landet och globalt. Man får sin Replay-spellista som uppdateras live under året med ens mest spelade låtar.
Det är ungefär det. Det är i sig den viktigaste delen av sammanställningen, men samtidigt inget delbart eller viralt. Inget ”wow, har jag lyssnat 582 minuter på den låten? Det är ju helt gaaaalet!” Inga ”dina favoritgenres är pop, house och dansband”, samtidigt som du undrar hur i helvete dansband kom med? Det är liksom bara musiken, rakt upp och ned.

Som sagt. Jag älskar Apple Music och tycker de ger mer till mig mer som musikälskare under året i form av deras intervjuer, artistfokus och bara den enkla saken att jag kan betygsätta låtar. Men just i början av varje December, så får jag sitta ensam och se på när alla lyckligt delar sina årssammanställningar från Spotify.
Ja, ja. Jag får ge er den glädjen. Nästa vecka är det ändå jag som gör mina egna årslistor för bloggen. Då kan ni istället dela dem.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011