Då är det dags för ännu en debutant här i bloggen. Serg är en artist och låtskrivare från Stockholm som bland annat inspireras av artister som BANKS, FKA twigs, Troye Sivan, Lorde och Allie X.

”Så länge jag kan minnas har jag fascinerats av oförlåtligt ’egna’ personer, att oavsett byte av miljö, består de. Den sortens genuinitet strävar jag aktivt mot, både privat och i mitt skapande.”

Resultatet är R&B-baserad pop som målats upp av romantiska och journalskrivna texter om självupptäckande, hopp och hjärtesorg i dess många former. En känsla som dar åt det lite mörka hållet, vilket jag gick igång på när jag för första gången hörde debutsingeln Through the dark.

Låten i sig är inspirerad av berättelsen om Jules och Rue i den fantastiska HBO-serien Euphoria. En låt som snyggt byggs upp i produktion och melodin. Där allt byggs upp med sköna beats och stora trummor medan Serg sjunger till de som känner att de fastnat i ett mörkt hål. Sångaren berättar.

”Jag har alltid varit vännen som engagerar mig, tills jag insåg att sättet jag gjorde det på fick mig att känna mig mindre. Det är inte en egenskap som jag föraktar, det måste bara finnas en balans som jag ännu inte riktigt hittat. Så, även om låtens tema är universellt, blir den över tid för mig personligen en påminnelse och lovar mig själv att hålla ut. Texterna är lika viktiga för mig själv att lyssna på ibland.”

Helt klart en imponerande debut och ett namn att ta med oss in i 2021.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.