Under de senaste åren har foto blivit min stora hobby. Jag försöker alltid ha med mig min kamera när jag är ute och går eller när jag ska på konsert. Jag är långt ifrån den bästa fotografen eller superduktig på att redigera foton jag skapat. Men jag tycker det är ett roligt format att använda och vara kreativ med.

Favoriter Apple Music

När jag träffar artister för intervjuer brukar jag alltid ta en knippe foton. Ibland ber artisten om att få använda dessa foton på sina sociala medier. Där har jag alltid som inställning att det får de mer än gärna göra. Brukar dock säga att de inte är pressbilder, så att skicka ut dem i ens nästa PR-paket ser jag väl inte riktigt som rätt forum för bilderna. Utan mer om man vill ha ett par bilder för sina inlägg på Instagram eller Facebook.

Sam Florian på Oceanen

Samma gäller vid konserter.
Jag har de senaste åren valt att gå på konsert utan att begära ackreditering. Dels för att jag försöker gå på mindre spelningar där det är lättare att faktiskt ta konsertbilder. Plus att om jag själv betalar för något så finns det inga krav på mig. -Visst, om någon hör av sig och frågar om jag vill gå och jag har möjlighet att göra det så säger jag absolut inte nej. Att gå på spelningar är kul. Men grundinställningen är att skaffa biljett själv, för någonstans är det alltid bra att stötta artister och spelställen. Är det lite större konserter och spelställen så får jag kolla från gång till gång. Ibland skaffar jag ett fotopass, ibland går jag bara dit som vanligt åskådare utan kamera eller blogghatten på mig.

Att ta konsertbilder är dock sjukt kul. Kanske inte för den jag går på konsert tillsammans med, i och med att jag försöker röra mig runt i lokalen ganska mycket. (Att använda zoom är fusk och jag kör bara med fasta objektiv). Men just att hitta vinklar och få till det där spännande fotot på artisten tycker jag är både en utmaning och roligt. När jag kommer hem och importerar bilderna till min iPad är det alltid några foton som ger mig känsla att ”fan, är det JAG som tagit den bilden?”. Det är en sjukt tillfredsställande känsla.

Oscar Zia på Pustervik

Även efter att artister sett att jag taggat dem på sociala medier brukar de oftast höra av sig efteråt och be om foton. Jag har samma inställning här. Vill man använda de foton jag skapat från en konsert på ens sociala medier så är man alltid välkommen.

Då är det extra kul när Viktor Olsson använt många av de bilder jag tog från hans Pustervik-konsert i fjol på sina sociala medier. Nästan inför varje spelning han hållit sedan dess eller när han minns tillbaka på olika konserter så har just mina foton varit den visuella delen. Det har nästan blivit så att min foton blivit synonymt med en Viktor Olsson-spelning. Något som ändå känns som en fjäder i hatten för en glad fotoamatör som jag. Det inspirerar helt klart till att skapa fler foton. Just nu längtar jag till att Covid-pandemin ska blåsa över så jag kan gå till Oceanen och Pustervik igen med min kamera och föreviga de artister jag upplever.

Andreas Moe på Pustervik
Maple & Rye på Oceanen
Isak Danielson på Pustervik
Yuhniversia på Musikens hus
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011