Det var i våras som Åke Olofsson från Den Svenska Björnstammen släppte singeln Pengar på musik under eget namn. Låten följdes sedan upp av Vin är tjockare än vatten i somras och idag är det dags för Åke att släppa singel nummer tre. En låt med den perfekta hösttiteln Paraply.

Popmuzik Lover Patreon

Nya singeln är lekfull i produktionen medan Åke sjunger om att vara självuppoffrande med förbehåll. Tror fans av Björnstammen kommer känna igen sig, samtidigt som det ändå känns som Åke hittat sin egna ljudbild med sin musik.
Paraply är skriven av sångaren tillsammans med Mats Norman, Alina Devecerski och Niklas Berglöf.

I veckan träffade jag Åke för en poddintervju. Här berättade han mer om sitt soloprojekt och om arbetet med låtarna. Det blev såklart även en massa snack om Den Svenska Björnstammen samt musik som inspirerat Åke igenom åren. På toppen av det snackade vi även om hans jobb som låtskrivare och producent för andra artister.
Med andra ord ett fullmatat avsnitt som jag hoppas att du vill ta dig tiden och lyssna på.

Du hör avsnittet hos någon av följande podd-plattformar: 

Apple Podcaster 
Spotify
Acast
Google Podcasts
Overcast

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011