Efter debuten Lånad bil i början av sommaren är det nu dags för poptrion Tiger att släppa singeln Vi ville inte samma saker.

Favoriter Apple Music

Oskar Nyman i gruppen berättar:

”Det är en en klassisk heartbreak-låt. En relation som inte längre fungerar, en ögonblicksbild av insikten av att man håller på att glida ifrån varandra. Men det finns en liten gnutta hopp i låtens sound. Det är värt att tro på kärlek även om det inte alltid går vägen.”

Resultatet är en klassisk svensk poplåt med skönt medryckande arrangemang över den vemodiga texten och känslan. Härlig kontrast som du kommer älska vid första lysningen.

Trion Tiger består förutom Oskar av Joel Isaksson och Daniella Binyamin. Joel och Oskar har sina rötter i Österbotten, medan Daniella växte upp i Perstorp strax utanför Helsingborg. Där någonstans – i en kombination av det finska vemodet och den skånska myllan – hittade Tiger sin karaktäristiska ljudbild. Melankolisk, men ändå hoppfull, indiepop med folkinfluenser, kan man väl beskriva det ljudliga resultatet.

I November släpper Tiger även sin första EP som de döpt till Akilles. Med andra ord kan du räkna med fler låtar med bandet att älska fram tills dess.


Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Covered PSB
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011