Efter debuten Lånad bil i början av sommaren är det nu dags för poptrion Tiger att släppa singeln Vi ville inte samma saker.

Oskar Nyman i gruppen berättar:

”Det är en en klassisk heartbreak-låt. En relation som inte längre fungerar, en ögonblicksbild av insikten av att man håller på att glida ifrån varandra. Men det finns en liten gnutta hopp i låtens sound. Det är värt att tro på kärlek även om det inte alltid går vägen.”

Resultatet är en klassisk svensk poplåt med skönt medryckande arrangemang över den vemodiga texten och känslan. Härlig kontrast som du kommer älska vid första lysningen.

Trion Tiger består förutom Oskar av Joel Isaksson och Daniella Binyamin. Joel och Oskar har sina rötter i Österbotten, medan Daniella växte upp i Perstorp strax utanför Helsingborg. Där någonstans – i en kombination av det finska vemodet och den skånska myllan – hittade Tiger sin karaktäristiska ljudbild. Melankolisk, men ändå hoppfull, indiepop med folkinfluenser, kan man väl beskriva det ljudliga resultatet.

I November släpper Tiger även sin första EP som de döpt till Akilles. Med andra ord kan du räkna med fler låtar med bandet att älska fram tills dess.


Du hittar alltid de bästa låtarna med svenska artister i spellistan Svensk pop hos Spotify och Apple Music. Följ gärna spellistan så du regelbundet upptäcker ny musik.


Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.