Idag avslöjade Aftonbladet att David Lindgren gör repris från årets Melodifestival även nästa år och blir programledare för Sveriges största underhållningsprogram.
För min del känns det som ett bra val. David växte in i rollen som programledare på ett fördelaktigt sätt och var en av de stora behållningarna med säsongen. Visst, han var kanske lite övertaggad lite då och då, men det var egentligen det minsta problemet med årets Melodifestival om vi ska vara helt ärliga.

Följ på Apple Music

Det stora problemet i år var manuset. Det var helt utan röd tråd, finess eller ens humor. Skratten blev mer artiga än hjärtliga och mer eller mindre alla i pressrummet undrade vad de höll på med. Någonstans borde SVT förstå att man behöver starka personer på ALLA positioner för att göra ett bra underhållningsprogram. Nu har kanalen några av de bästa producenterna för live-TV, de hade fått in bra artister och låtar samt tagit fram en bred mix som hela familjen borde uppskatta. Då känns det så tråkigt om man inte har folk i manusstugan som förstår formatet och publiken.
Nej, vi behöver inte skratta varje minut, och det behöver inte vara i klass med Amerikanska TV-shower som äter upp Melodifestivalens årsbudget under de första fem minuterna. Men det behöver vara en röd tråd som löper igenom programmet. Något publiken och programledarna kan luta sig mot under sex veckor och som bygger upp till en liveshow inför ett x-antal miljoner TV-tittare i Friends Arena.
I år kändes allt bara random, o-tight och mest fel. Lite som att de hade femton olika idéer till manus och försökte hitta vad som funkade i direktsändning.

Så snälla alla inblandade.
Det är superkul att David är tillbaka. Han kommer sköta detta gallant. Men se till att han har ett manus som är värd SVTs stora åriga underhållsprogram. Det är han, artisterna och alla tittare värda.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011