David Lindgren, Melodifestivalen och manuset

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Idag avslöjade Aftonbladet att David Lindgren gör repris från årets Melodifestival även nästa år och blir programledare för Sveriges största underhållningsprogram.
För min del känns det som ett bra val. David växte in i rollen som programledare på ett fördelaktigt sätt och var en av de stora behållningarna med säsongen. Visst, han var kanske lite övertaggad lite då och då, men det var egentligen det minsta problemet med årets Melodifestival om vi ska vara helt ärliga.

Det stora problemet i år var manuset. Det var helt utan röd tråd, finess eller ens humor. Skratten blev mer artiga än hjärtliga och mer eller mindre alla i pressrummet undrade vad de höll på med. Någonstans borde SVT förstå att man behöver starka personer på ALLA positioner för att göra ett bra underhållningsprogram. Nu har kanalen några av de bästa producenterna för live-TV, de hade fått in bra artister och låtar samt tagit fram en bred mix som hela familjen borde uppskatta. Då känns det så tråkigt om man inte har folk i manusstugan som förstår formatet och publiken.
Nej, vi behöver inte skratta varje minut, och det behöver inte vara i klass med Amerikanska TV-shower som äter upp Melodifestivalens årsbudget under de första fem minuterna. Men det behöver vara en röd tråd som löper igenom programmet. Något publiken och programledarna kan luta sig mot under sex veckor och som bygger upp till en liveshow inför ett x-antal miljoner TV-tittare i Friends Arena.
I år kändes allt bara random, o-tight och mest fel. Lite som att de hade femton olika idéer till manus och försökte hitta vad som funkade i direktsändning.

Så snälla alla inblandade.
Det är superkul att David är tillbaka. Han kommer sköta detta gallant. Men se till att han har ett manus som är värd SVTs stora åriga underhållsprogram. Det är han, artisterna och alla tittare värda.


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.