Adventure Of släppte 2011 sitt debutalbum Insha’ Allah och fick med den bland annat spela på Popagandafestivalen och vara förband åt Peter, Bjorn & John .
Nu ska Dennis Tkacuk och Patric Julian följa upp skivan med Folie Á Deux som innehåller bland annat singeln Evelyn och Fools’ Gold som släpptes tidigare i vår.
Jag fick ett långt samtal med Dennis medan han väntade på brevbäraren och en bok som han hade beställt till en kurs han läser. Under tiden fick jag en inblick i duons egna lilla värld.

Favoriter Apple Music

-Vad är det för äventyr som ni är ute på?

Det var något som lämnades öppet i och med att vi aldrig specificerade det.
Först var tanken att vi skulle göra allt till ett äventyr. Typ, spelar vi på Debaser så blir det ”Adventure of Debaser”. Att luckan alltid fylls med det vi gjorde.

-Lite som Mel Brooks och ”Det våras för…”

Ja men precis!
Det var i alla fall det som var grundtanken. Sedan har vi dock inte kört stenhårt på det.

-När träffades du och Patric?

Vi träffades i gymnasiet för tio år sedan.
Vi började i en skola som heter Kopparlundsgymnasiet i Västerås. Vi var första klassen på den skolan och lite av försökskaniner. 
Det var 60 elever i vår klass, men också bara en klass i hela skolan, och jag och Patric hamnade bredvid varandra.
Det fanns en bergsprängare vid våra platser så vi började spela musik och fann att vi gillade ungefär samma saker. Eller Patric var mer hip-hop och jag var mer emo, men vi möttes någonstans i Bad Cash Quartet -svensk indie.
Då bestämde vi oss för att starta vårt första band. Det blev något som spelade svensk punk – som typ alla gör när de startar ett band och man inte är tillräckligt målinriktad.

När Patric sedan drog in i lumpen började jag programmera musik istället.
När han kom hem igen hade jag blivit tillräckligt bra på det för att vi skulle kunna göra elektronisk musik som en duo.
Vi gick sedan ifrån en duo till en trio och skapade Vargpakten , som gjorde bitpop där vi envisades med att spela TV-spelsmusik med svenska texter.
Efter det blev vi åter en duo när vi bildade Adventure of.

-Hur skiljde sig jobbet med första och andra skivan åt?

Den första skivan var vi ju inte definierade och jobbade mycket med referenser.
Då var det väldigt tydligt vilka som inspirerat oss, typ Vampire Weekend och The Tough Alliance .
Men med andra skivan kunde vi istället ha den första skivan som referens. Lite som att så här lät vi då, hur låter vi nu?

-Hade i någon röd tråd med skivan?

Förra skivan var ju lite religiös på ett sätt.
Inte av någon religion som finns, utan musikaliskt religiös som en upphöjd form av njutning.
Vi läste i musikhistorian att musik var det enda rena sättett att uppleva njutning på, i och med att det inte hade något med begär att göra.
Därför hade vi många religiösa referenser på första skivan, som att den heter just Insha’Allah och en låt Anno Domino och så vidare.
Denna gång ville vi dock ta ner det till något mer enkelt som var vi. Temat nu är fantasi, på gränsen till galenskap. Som att fantasin får rusa iväg och bli hur stor den vill.

-Har det något med indiantemat på omslaget att göra?

Det är väl mest för att karaktärerna är sagoaktiga. Att vi hoppat in i en tavla eller något.
Stilen är ju hämtad från videon till Evelyn och jag tycker det satte en bra ton på hur vi ville profilera oss.

-Hur kom samarbetet med And Then till på Keep me safe ?

Hon är ju en god vän till bandet och har jobbat med oss på Vargpakten.
Den låten var faktiskt lite konstig. Jag hade gjort den för länge sedan och jag fick liksom aldrig ordning på den. Så jag öppnade upp den igen några år senare och skickade den till en vän. Hon sjöng in den och refrängen blev jättefin och då föll alla bitar på plats.

-Hjälps ni åt att skriva musiken?

Ja, oftast är det någon av oss som har sjungit in en enkel demo till piano eller gitarr och skickar till den andre. När vi båda sedan tycker att grunden är okej börjar jag jobba på ett beat för låten. Efter det skriver vi texten tillsammans.
När vi sjunger in demos försöker vi dock använda oss av låtsasengelska för att få en känsla för melodin. Annars blir det så svårt att komma ifrån texten man redan sagt, och det kan bli jobbigt att få till en bra ny text om man låser sig.

-Jag är ju lite nördig när det kommer till omslag och design. 
Vad är historien bakom er logga?

Det är en kompis till Patric som gjort den.
Det tog ganska lång tid innan vi fick en logga, för vi hade ingen ens på vår första skiva.
Så hon frågade om hon kunde göra en grafisk profil till oss med logga och vilka fonter vi skulle använda och så.
Jag funderar faktiskt på att tatuera in den på underarmen.
Samtidigt är jag lite tveksam om jag verkligen är en tatuerad kille? För om jag väl gör den måste jag göra en till på andra armen för att inte störa ballansen i kroppen, och då har man liksom öppnat Pandoras box.

-Ni har ju gjort en del remixar, bland annat på Den Svenska Björnstammen och Is Tropical. Kommer det fler?

Jo, det gör det nog.
Men saken var den att när vi gjorde remixen för Deportees så blev det väldigt stort. Vi ändrade takt och spelade in livetrummor och gitarrer. 
Efter det beslöt vi oss för att inte be om att få remixa som vi gjort innan. Utan är det så att någon frågar oss så är vi så klart på, men man blir ju lätt förlorad i det. Har man en idé så måste man ju fullföljda det även om man behöver sitta i en hel vecka.

Skivan Folie á Deux släpps den 25:e September.

Se videon till Evelyn:

DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011