Det har varit ett händelserikt år för killarna i Urban Cone .
Sist jag pratade med dem var inför deras spelning på Popaganda i Stockholm, cirka en månad innan de släppte sitt debutalbum Our Youth . Då var de en grupp på väg upp, med bra stöd från musikbloggare över hela världen. Gruppens perfekta mix mellan det elektroniska och indiepop har liksom gjort att de slår brett med sina låtar.
Främst är det Tyskarna som omfamnat de fem Stockholmskillarna och de har under vårens turné i landet fått massa massa kärlek.
”Vissa spelningar var faktiskt slutsålda flera månader innan vi kom, så hela den här Tysklandsturnén var helt fantastisk!”
Jag pratar med Emil Gustafsson medan han krånglar iväg en SMS-biljett till SL innan han ska träffa de andra killarna i replokalen där de just nu håller på att sakta men säkert skapa nästa skiva. Men innan vi går in på den, fortsätter vi prata lite om året som gått.
”Min personliga favorit hittills var Dockville-festivalen förra sommaren.
När vi kom dit hade vi inga förväntningar om hur det skulle vara, men det visade sig bli helt fantastiskt. Vi hade bra väder och vi spelade medan solen höll på att gå ner tillsammans med 5000 personer i publiken som kunde texten till vår singel som vi precis släppt!”
Det finns ju även baksidor med att vara en uppskattad grupp.
Under en konsert i Wien under året slet en man i publiken av sig tröjan när de spelade Urban Photograph för att sedan ta av sig byxorna och kalsongerna. Efter det sprang han upp på scenen.
”Det var ju skitkul de första sekunderna, men sedan när han satte sig ner på knäna och bönade om att få vara kvar uppe på scenen under extranumret blev det smått obehagligt.”
Men Emil tillägger att de nu i alla fall har en sådan där galen grej att berätta om som alla verkar vara med om förr eller senare när de är ute på turné. En naken Österrikare är hör ju inte till vanligheten i alla fall.

Popmuzik Podcast

Nu i veckan släppte killarna sin första nya singel, som ska leda vägen mot nästa album.
New York heter den och är väldigt typisk i sin Urban Cone-stil, samtidigt som den är lite större i produktionen än vad de brukar vara.
”Vi har ju alltid haft en underliggande kärlek till New York som stad.
Nu när vi fick åka dit och uppleva staden samtidigt som vi spelade där var det ju helt overkligt.
Själva låten handlar inte bara om staden, utan är mer om rädslan att någon person eller kärlek ska förändras, medan man själv vill att det ska vara som det varit. Precis som vi vill att New York ska vara – lika fantastiskt som när vi var där senast.”
”Vilka är era favoritställen i New York?” frågan jag.
”Dels är det väl Soho och Brooklyn. 
Brooklyn är verkligen sjukt häftigt. Även om ingen av oss varit där innan, så var det ändå som om vi varit där i 10 år. Vi kände oss otroligt hemma och välkomna där.”
Singeln släpptes även tillsammans med en remix av gruppens kompis Oliver Nelson .
Han har varit klasskompis till några av killarna och gör med New York sin tredje remix av en Urban Cone-låt.
”Vi försöker få in våra polare i den här roliga världen som vi hänger i. Sedan älskar vi ju det Oliver gör och han är absolut en av de mest lovande up’n’coming DJen just nu!”

Till vintern kommer då uppföljaren till debutalbumet, som de just nu håller på att skriva ihop.
Denna gång känner killarna att de har en bättre förutsättning att göra en riktigt bra skiva. Även om debuten blev väl mottagen, var inspelningen kanske inte helt optimal för dem.
Då fick de spela in allt efter som de hade tid mellan spelningar.
Nu kan de mer planera och fokusera på inspelningen när den väl drar igång i slutet av sommaren.
De vill i alla fall fortsätta på den väg de nu började gå med New York . Att skapa samma känsla som de har när de spelar live, fast på ett studioalbum.
Så med den försmaken känns det redan nu som kottarnas andra platta kommer bli något att se fram emot.
Under sommaren kan ni även se dem på ett tiotal spelningar runt om landet och självklart i Tyskland om ni har vägarna förbi vårt grannland i söder.

Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011