En kollega till mig som sysslade med inköp när jag jobbade på Skivhugget brukade tipsa mig om nya singlar som han tyckte borda passa mig. Detta var ju alltid bra för att upptäcka ny musik men samtidig inte lika bra för plånboken…

Popmuzik Podcast

Det blev full pott när jag fick höra singeln Dance with me av mina då favoritproducenter Tin Tin Out. Redan till det inledande pianot och mer melankoliska känslan som byggs upp i låten kände jag att jag var helt såld. När låten sedan blommade ut i Tin Tin Outs klubbiga pop med sin läckra basgång, körsång och snygga synthslingor var det ju bara att lägga singeln i högen med singlar som jag skulle köpa den veckan. Personligen blir jag alltid lika glad när jag hör låten även idag, så det får ses som ett bra betyg för en låt från 1997.

Dance with me sjunger Tony Hadley från Spandau Ballet och den rösten är verkligen en perfekt kombination med Tin Tin Outs produktion av filmiska pianon och dansanta rytmer. Producentduon kunde ju vara lite vin och vatten när det begav sig. Ibland blev det på tok mycket dubmixar och mest basgång och trummor, men när de som sagt gjorde de där popiga remixarna så var de helt magiska.
Bästa exemplet på Tin Tin Out toppar och dalar var deras två jobb för Erasure. Deras remix av Fingers & thumbs (cold summer’s day) är helt over the top och en av de bästa remixarna som någonsin gjorts. När de sedan remixade Oh L’amour ett par år senare är det bara tråk. Tunga housetrummor mixas med fågelkvitter och melodierna är som bortblåsta. På den singeln var Matt Dareys remix av samma låt mer som Tin Tin Out var på Fingers & thumbs (cold summer’s day) – helt otroligt bra!

Men som sagt, Dance with me var en av deras absolut höjdpunkter.

Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011