Kent – Klåparen

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Jag minns när Klåparen blev en av mina favoritlåtar med Kent. Jag cyklade från jobbet och låten kom på i min iPod. Texten verkligen slog mig som en käftsmäll. Den där känslan man haft så många utekvällar när man gick ensam hem och inte ens var värld kvart i två-raggen. Ingen långvarig känsla kanske, men vissa kvällar var ju det där behovet av bekräftelse och närhet alltid lite större.

Hur man som personen i låten gjort sig fin för kvällen. Man visar sig på sin bästa sida och sedan efter en i och för sig helt okej utekväll, så känns det precis som i låten, ”allting svartnar i panik när du ser att alla redan har en dans”.
De misslyckade kvällarnas anthem, skulle man kunna säga. Även om det mer känns som Berg även drar in ett helt misslyckat liv i texten, så håller jag mig till just kvällen. Det är lite lättare att ta till sig.

Klåparen är tagen från albumet Du Och Jag Döden, som släpptes 2005 och följde upp Vapen & Ammunition från 2002, albumet om tog dem från ett stort indieband till Sveriges då största band.
I vilket fall. Skulle jag lista fem favoritlåtar med Kent, hade Klåparen varit en av dem. För det är sällan en låt träffade så rätt som just den gjorde. På både gott och ont…


Patreons får alltid mer.

General Support:
Lyssna på poddavsnitt och se videointervjuer före alla andra.
Se exklusiva foton på artister och konserter.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Submission:
Skicka musik direkt till bloggen.
Prioriterar Patreon-släpp på releasedagen.
Möjlighet att planera premiärer i bloggen.
Prioriteras för podd- och zoom-intervjuer.
Stötta utvecklingen av bloggen.

Bli Popmuzik-patreon du med.

Bli Patreon-medlem

Visa vad du tyckte
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Leave A Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.