Jag minns när Klåparen blev en av mina favoritlåtar med Kent. Jag cyklade från jobbet och låten kom på i min iPod. Texten verkligen slog mig som en käftsmäll. Den där känslan man haft så många utekvällar när man gick ensam hem och inte ens var värld kvart i två-raggen. Ingen långvarig känsla kanske, men vissa kvällar var ju det där behovet av bekräftelse och närhet alltid lite större.

Hur man som personen i låten gjort sig fin för kvällen. Man visar sig på sin bästa sida och sedan efter en i och för sig helt okej utekväll, så känns det precis som i låten, ”allting svartnar i panik när du ser att alla redan har en dans”.
De misslyckade kvällarnas anthem, skulle man kunna säga. Även om det mer känns som Berg även drar in ett helt misslyckat liv i texten, så håller jag mig till just kvällen. Det är lite lättare att ta till sig.

Klåparen är tagen från albumet Du Och Jag Döden, som släpptes 2005 och följde upp Vapen & Ammunition från 2002, albumet om tog dem från ett stort indieband till Sveriges då största band.
I vilket fall. Skulle jag lista fem favoritlåtar med Kent, hade Klåparen varit en av dem. För det är sällan en låt träffade så rätt som just den gjorde. På både gott och ont…

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.