Jag minns när Klåparen blev en av mina favoritlåtar med Kent. Jag cyklade från jobbet och låten kom på i min iPod. Texten verkligen slog mig som en käftsmäll. Den där känslan man haft så många utekvällar när man gick ensam hem och inte ens var värld kvart i två-raggen. Ingen långvarig känsla kanske, men vissa kvällar var ju det där behovet av bekräftelse och närhet alltid lite större.

Popmuzik Popcast

Hur man som personen i låten gjort sig fin för kvällen. Man visar sig på sin bästa sida och sedan efter en i och för sig helt okej utekväll, så känns det precis som i låten, ”allting svartnar i panik när du ser att alla redan har en dans”.
De misslyckade kvällarnas anthem, skulle man kunna säga. Även om det mer känns som Berg även drar in ett helt misslyckat liv i texten, så håller jag mig till just kvällen. Det är lite lättare att ta till sig.

Klåparen är tagen från albumet Du Och Jag Döden, som släpptes 2005 och följde upp Vapen & Ammunition från 2002, albumet om tog dem från ett stort indieband till Sveriges då största band.
I vilket fall. Skulle jag lista fem favoritlåtar med Kent, hade Klåparen varit en av dem. För det är sällan en låt träffade så rätt som just den gjorde. På både gott och ont…

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.