Felin blickar inåt på nya singeln Riot. En låt som tar upp ämnet om psykisk ohälsa och skildrar den inre kamp som många kan uppleva. Ett stort och viktigt ämne för många, som här blir till hitig punkpop när Felin reflekterar över ämnet och tar oss genom den berg- och dalbana som kallas livet. En resa som för många verkar vara en kamp mot sina inre demoner.

Nordiska Favoriter

Felin förklarar tankarna om och kring låten:

”Jag har alltid haft en stark drivkraft, som en eld inom mig. Men den elden har också fått mig att pusha mig själv över mina gränser. Den har tagit mig till fantastiska platser och närmare mina drömmar, men jag har också varit nära att bränna ut mig flera gånger. För några år sedan började jag få panikattacker och drabbades av en konstant växande ångest. Att vara i musikbranschen är som en berg- och dalbana av upp- och nedgångar, där man ständigt blir bedömd och dömer sig själv. Till slut insåg jag att dalarna blev allt djupare. Så jag bestämde mig för att börja gå i terapi och reflektera över de trauman och personlighetsdrag som bidrar till mitt mående. Det är en pågående resa, men jag är på väg mot att må bättre. Jag tror att många kämpar i tystnad, och när jag pratade med mina vänner insåg jag att jag inte är ensam, långt ifrån. Jag ville skapa en låt om mina upplevelser, så att vi alla kan känna oss mindre ensamma i våra kamper. Och så kom Riot till.”

Som vanligt när det kommer till Felin, bjuds vi på starka melodier och grymma hooks. Det är radiovänligt samtidigt som det osar av attityd och energi. Så en bra kombination för dig som vill ha en energiboost genom musiken.

Riot släpps tillsammans med en musikvideo, som är regisserad av maken Fredrik Etoall och du ser resultatet här nedan.

För att inte missa några inlägg i bloggen, kan du spara ner Popmuzik som en app i din mobil. Bara klicka på delningsknappen i din webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Via appen kan du lätt komma åt bloggen samt att du även kan aktivera notiser. På det viset kommer du alltid att ha ny musikinspiration nära till hands.

Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011