Vi tar första steget in i höstmånaden September och fyller på spellistorna med ny musik för de kommande höstpromenaderna. Här hittar du en knippe popfavoriter från veckan, som vi tycker du ge en extra lyssning. Hoppas du också hittar några nya favoriterna bland låtarna.

Popmuzik Podcast

Florrie – Swimming pool

Johan: Florrie bjuder oss på varm och Kylie-doftande disco när vi såhär i slutet av sommaren kan dyka ner i hennes pool och svalka oss. Avslappnad topplistepop som definitivt håller fast vid sommarens värme och känsla en tag till. En fin gåva från artisten som nyligen släppte sitt debutalbum.

Swedish House Mafia + Alicia Keys – Finally

Sebastian: En oväntad collab mellan SHM och Alicia Keys överraskade mig tidigt på fredag morgon när jag lyssnade igenom New Music Friday. I Finally får vi det bästa av två världar och en stark klubblåt som till skillnad från mycket annat har en något mer komplex melodi och karakteristik röst. 

Viola Martinsson – Det är något i luften

Johan: Det är något ABBA-liknande vemodig över Det är något i luften. Det känns som en låt som skulle ha kunnat vara med på bandets sista ”riktiga” album The Visitors. Snygga sångharmonier och ödesmättad känsla, medan Viola vandrar runt i ensamheten.

Boy In Space – Dancing on dynamite

Sebastian: Boy In Space fortsätter presentera sitt mer indiepop-inspirerade sound med singeln Dancing on dynamite. Själv är jag knäsvag för den här typen av fjäderlätt gitarrpop med melodi som rullar på ett sömlöst sätt mellan vers, pre och refräng. 

Viktor Norén + Linus Wahlgren – Ljusare moln

Johan: En låt om hopp när livet är svårt och en hyllning till de som lämnat oss.. Det är vackert och upplyftande där herrarnas sång förstärks av snygga stråkar. Jag fick lite Ted Gärdestad-känsla av denna låt och blev väldigt rörd av både texten och arrangemanget. En fin musikalisk kram i svåra tider.

BELLMAN + Danny Saucedo – Be Ok

Sebastian: Danny verkar ha fått en nytändning på att skapa engelskt material. Efter det självklara  melodiframträdandet har han återigen intagit sin plats på dansgolvet med sin klubbiga pop. Nya samarbetet Be Ok är en stark uppvisning av allt jag gillar med Saucedo. 

Annie – The sky is blue

Johan: Norska Annie ger oss storslagen dansmusik och tar oss ut på ett dansgolv fylld av läckra popmelodier och tranceelement. Riktigt skön låt att förlora sig till på dansgolvet och jag kan ju inte göra annat än falla för Annies mjuka förföriska sång. Lysande!

Får jag be dig om en sak?
Då Popmuzik i första hand är en hobbyblogg som drivs av passionen för musiken, utan någon ekonomisk styrka bakom sig. På det viset skulle det betyda mycket om du vill stötta arbetet med sidan med 12 kr som Popmuzik Liker eller med 32 kr som Popmuzik Lover. Ditt stöd hjälper bloggen drivas vidare som en av de sista musikbloggar vi har i landet och den enda som faktiskt uppdateras dagligen med nya musiktips. Hoppas du vill stötta och ser ett värde i en bred svensk musikblogg. För om du inte stöttar, kommer ingen annan att göra det heller, så utgå inte från att någon annan k-a-n-s-k-e gör det, utan har du möjligheten är Patreon en fin sak att bli. Tack.

DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011