Det blir ett samarbete över gränderna när svenska Molly Hammar tillsammans med norska Emma Steinbakken ger oss singeln En sista chans. En emotionell poplåt som inleds med öm sång och akustisk gitarr, innan låten blommar ut med en mer medryckande och varm produktion.

DOLBY ATMOS

På låten sjunger artisterna om att ge sig själv en andra chans för att bättra sig och göra ens liv till något bättre. Ett fint budskap som jag tror många kan relatera till. Att man någonstans i alla fuckups och missar vill göra livet så bra som möjligt.

Om singeln berättar Molly:

En sista chans skrev jag under en period när det kändes som att jag fuckade upp saker för mig själv och tog dåliga beslut. Jag tror det är en vanlig sak att känna i relationer och i livet på många sätt, men vi kan alltid ge oss själva en till chans att försöka göra det som är bra för oss”

Vid sin sida har Molly som sagt Steinbakken som med sin röst skapar en fin kontrast till sången och ger låten en helt annan karaktär när hon kommer in och sjunger sin del. Mollys starka och uttrycksfulla röst speglas snyggt mot Emmas ljusa popsång. Bra val av duettpartner säger jag.

Om samarbetet säger Molly:

”Jag är så sjukt glad att Emma Steinbakken ville göra den här låten med mig. Vi träffades första gången förra året och jag älskar hennes röst och hennes uttryck likväl som människa.”

En sista chans blir således tredje smakprovet från Mollys kommande EP som släpps under hästen.

Om du vill stötta Popmuzik; en av Sveriges sista musikbloggar där du dagligen kan läsa om ny musik, intervjuer med artister och recensioner med mera, så kan du bli Patreon. Du kan bidra med 12 kr i månaden som Popmuzik Liker eller 32 kr i månaden som Popmuzik Lover. Din hjälp gör det möjligt att driva bloggen vidare i ett musiklandskap där mer och mer rör sig mot enbart algoritmstyrda spellistor. Tack så mycket.

Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011