Youg Sea är ett singer-songwriter-projekt av Erik Rogland Harutunian från Malmö. Just nu arbetar han sakta men säkert mot sitt debutalbum And the Birds Will Sing som släpps den 26:e Juli.

Skicka in din musik

Tillsammans med gitarr, banjo, mandolin och sång ger sig artisten ut i folkgenren och levererar låtar som bygger på de drömmar, upplevelser och tankar som han själv haft, och som troligtvis du själv kan känna igen dig i.

Influenserna är är hämtade från akter som Tallest Man on Earth, Nick Drake och Damien Jurado för att nämna några. Så känner du en dragning till någon av dessa, kan Young Sea definitivt vara något att lyssna in dig på.

Musiken är akustiskt avskalad, där texterna och intressenterna får står i centrum. Något som du kommer märka på senaste singeln Pebble and mountain. En upplyftande folkpop-låt som handlar om de där människorna som har en tendens att göra problem större än de är och behöver vara.

Erik berättar för bloggen om låten:

Pebble and mountain handlar mina upplevelser med olika i mitt liv och hur många lyckas att förstora små incidenter och händelser i sina liv och känna sig ’fast’ helt i onödan, och även skapa metaforiska berg utifrån små stenar som de upplevs som en utmaning snarare än ett enkelt hinder.”

Känner du igen dig i sättet att tänka, eller stör du dig på vänner som alltid ser allt som stora hinder. Den där personen som alltid ser livet halvtomt och suckar så fort det är något nytt som ska göras.
Lyssna här nedan och se om Young Seas sätter ord på just det.

Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011