Då var det söndag igen och med det listar jag och Sebastian några av våra popfavoriter från veckan. Ett perfekt sätt för dig att hitta några av guldkornen bland det som nyligen släppt för att lägga till i din spellista. Hoppas du hittar några nya favoriter bland låtarna och om du gör får du gärna dela inlägget vidare till dina vänner.

Följ på Apple Music

The Royal Concept – Shadows in the night

Johan: The Royal Concept släcker vår 80-talstörst med den härligt medryckande poplåten Shadows in the night och levererar en av sina absolut bästa låtar. Jag blev helt lycklig av lekfullheten här och den starka melodin som uppmanar oss att dansa loss till låten.

Griff – Hiding alone

Sebastian: Albumaktuella Griff imponerar stort när hon släpper lös hela plattan Vertigo. Knivskarpa poplåtar med hooks man kan dö för skapar en fantastisk lyssning som kommer gå på repeat för mig de kommande veckorna. Albumet har släppts i flera etapper och när sista etappen nu kommit ut är det låten Hiding alone som träffar mitt pophjärta hårdast.

Patrik Isaksson – Husby ’87

Johan: När Patrik Isaksson minns tillbaka sitt 80-tal och tiden i orten Husby, blir det till storslagen arenapop. Redan i inledning hör man att låten kommer att bli episk. Det är så galet snyggt hur låten byggs på och när låten sedan avslutas i ABBA-harmonier är det gåshudsögonblick vill jag lova. För oss som växte upp under 80-talet lär detta bli en kommande anthem för vår tid och uppväxt.

Teddy Swims – Funeral

Sebastian: Swims har under senaste året gjort en raketkarriär och seglat upp som en av de mest självklara pop-soul stjärnorna i dagens musikvärld. Hans karaktäristiska stämma får hårstråna att resa sig efter bara en ton och inte nog med att rösten är bra så poppar musiken på helt rätt sätt! Nya singeln Funeral tillsammans med Bose innehåller exakt det komponenter jag letar efter i den här typen av låt.

Public Service Broadcasting – Electra

Johan: Public Service Broadcasting tar oss med på Amelia Earharts försök att flyga jorden runt på kommande albumet The Last Flight. Det första smakprovet handlar om just planet Electra och sätter verkligen en hög ribba för albumet. För mig som upptäckte bandet med singel Go! fick samma vibbar här. Denna resa kan bli hur-bra-som-helst.

Bazzi – Something bout April

Sebastian: Sedan genombrottet med Mine har Bazzi försvunnit något ur allmänhetens blickfång. Hans unika R&B-pop har resulterat i tre album och nu verkar det som att artisten förbereder sig för sitt fjärde. Den rockiga singeln Something bout April inleder ett nytt kapitel och presenterar en ny ljudbild som jag med all säkerhet tror kan katapultera Bazzi till nya höjder.

Kylie Minogue, Bebe Rexha & Tove Lo – My oh my

Johan: Det är vemodigt och dansant när Kylie Minogue, Bebe Rexha och Tove Lo presenterar sig i baren på singeln My oh my, där de sjunger om den där personen som ”had me when you said hi”. Själva inramning av låten är lite som The day before you came med inställningen att i går var en vanlig dag av ensamhet, men idag träffade jag dig och allt förändrades, vilket jag ändå tyckte var lysande.

Har du möjlighet får du gärna stötta bloggen som Patreon. Ditt bidrag som Popmuzik Liker eller Popmuzik Lover gör det möjlighet att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg där du dagligen kan hitta nya musiktips. Tack för hjälpen och stödet.

Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011