Det var ett tag sedan vi hörde något med Niklas Lock och hans Willar här i bloggen. Tidigare var han halva delen av duon Dram Lake, men har under 20-talet släppt låtar i egen regi så att säga. Senast var singeln The Moon från 2021 som du bland annat kunde höra här i bloggen.

Följ på Apple Music

Nu är Willar aktuell med singeln Stay on the train, som är en hyllning till barnasinnet. Att helt enkelt bejaka det flamsiga och tramsiga, och om magin i att inte veta allt. Samtidigt är det en uppmaning att bibehålla sin öppenhet och nyfikenhet genom livet. Visst är det en magisk känsla ändå, som fler borde hålla fast vid. Det är i alla fall ett ”mantra” som jag lever efter. Att alltid vara nyfiken och vilja upptäcka nya saker. Så detta skulle kunna vara mitt livs soundtrack.

Produktionen i låten har en medryckande indiepopkänsla. Det ekar lite New Order samt U2 anno 1991 skulle jag säga av den vidsträckta känslan som syntharna och gitarren skapar när den ekar ut över musiklandskapet.

Jag bad Niklas berätta lite mer om status kring Willar och om nya låten, som du kan läsa här:

Det var ju ett. tag sedan vi hörde något från Willar. Var har du pysslat med de senaste åren?

De senaste åren så har jag ägnat mer tid åt mitt band Villa Rivercat. Vi har haft en del på gång och är i startgroparna av att spela in ett album. Willar har blivit mer av ett sidoprojekt vid sidan av bandet. Men det känns kul att äntligen få släppa nytt, lite mer personligt material. 

Älskar känslan och budskapet i nya låten Stay on the train. Vad fick dig att skriva en låt om att behålla barnasinnet, samt vad gör du själv för att hålla nyfikenheten på livet vid liv?

Inspirationen till låten kom från en tågresa då jag såg en liten pojke stå upp på sitt säte och titta ut genom fönstret. Förmodligen så upptäckte han så mycket mer på den där resan än vad jag och många andra gjorde. Den där nyfikenheten och ”taggad på livet”-känslan som finns hos barn och som lätt kan trappas av med tiden vill jag belysa.

Låten handlar om honom, men kanske också om mig själv.

Själv försöker jag hålla nyfikenheten vid liv genom att testa nya saker och ibland utsätta mig för sånt som blir till en förstagångsupplevelse. Jag har nyligen börjat åka monoski t.ex. Det är lite som att få upplevelsen av att lära sig cykla på nytt. En underbar känsla!

Jag fick lite New Order och U2-vibbar av produktionen här. Hade du någon inspiration när du skapade arrangemanget i låten och hur har låten utvecklats från demo till det vi hör i dag?

Vad kul att du tycker det! Jag hade ingen direkt influens till denna låt mer än att jag ville åt en släng av mina indierötter. Jag ville ha en rullande rytm i ständig rörelse. Jag kom på en slinga, där jag drog på en del fuzz på min gitarr som jag tyckte passade bra in på låten också. Den återkommer och är låtens ryggrad.

Vad kan vi förvänta oss av dig under året nu när du är aktuell med ny musik igen?

Jag kommer nog att fortsätta skriva lite under året. Men jag har ingen tydlig plan på när det ska släppas, utan tar det lite som det kommer.

Vad tyckte du?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011