Efter singlarna När jag blir stor och Vi ägde världen är Ditte Lindbom och hennes musikprojekt FRIID tillbaka i bloggen. Denna gång är artisten inte ensam i studion, utan hon har Mathias Garnås vid sin sida – eller kanske mer; vid mikrofonen.
Mathias är basist från Haninge som bland annat spelat bakom akter som Shirley Clamp, Xsavior och Ride the sky. En veteran i både studio och på scener runt om landet med andra ord.

Popmuzik in Dolby Atmos

Det kommer vända är en medryckande poplåt som handlar om att resa sig och gå vidare efter att ha varit på botten. Något som Mathias själv upplevt som frilansande musiker.
Han berättar:

”Som frilansande musiker förväntas man tacka ja till alla jobb. Utöver alla gig jobbade jag samtidigt som baslärare på kulturskolan för att få ekonomin att gå ihop. Allting blev till slut too much och jag blev totalt utbränd. I flera månader kunde jag inte ens prata jobb! Till slut lyckades jag vända den här tunga perioden och började spela igen. Och numera tar jag bättre hand om mig själv så jag inte ska hamna där igen!”

Låten har hittat sin inspiration från artister som Linnros, Estraden och Gammal. Här får vi bra och upplyftande pop med härliga melodier och en refräng som är som ett klister efter första lyssningen. Svensk pop när den är som bäst.

Det kommer vända är första i raden av låtar med FRIID där artisten bjudit in gästartister. Så räkna med fler låtar i denna stil och kaliber. Men minst lika delaktig är trummisen och beat-makaren Fredric ”Fredo” Österlund som fixat det stadiga beatet och svängiga soundet.

För dig som vill veta lite mer om samarbetet kan lyssna på intervjun mellan Mathias och FRIID i denna podcast.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music Svensk Pop

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.