Då var det dags att lista några av popfavoriterna från veckan som gått här i bloggen.
Johan och Sebastian dyker ner i sina spellistor för att gräva fram några låtar de uppskattar massa just nu.

Nordiska Favoriter

Johans Popfavoriter

Cherrie – Stockholm i natt

Cherrie gör en magisk tolkning av Peter Jöbacks låt Stockholm i natt. Hon inte bara ändrar den för att passa hennes historia. Hon äger låten fullt ut. Avskalat, vacker och med så otroligt mycket känsla i rösten. Ett av de mer magiska ögonblicken i Så Mycket Bättre skulle jag säga.

Lola Young – Together In Electric Dreams

Inför varje jul skapar den brittiska kedjan John Lewis en reklamfilm för att locka folk till butikerna i denna köp-period. Varje år är dock valet av låt det som är mest intressant och de har skapat en hel del hits genom sina reklamfilmer. I årets reklamfilm tolkar Lola Young Giorgio Moroder och Phil Oakeys klassiker Together In Electric Dreams. Det är avskalat och snyggt, med ett stilla piano, ambienta synthar och kör. Sjukt vackert!

Charlie XCX + Christine and the Queens + Caroline Polachek – New Shapes 

Efter att ha förlorat sig i sin auto tune alldeles för länge har Charli XCX hittat hem igen med de nya låtarna på sångerskans kommande album CRASH. Produktionen är härligt 80-tal i stilen och vi får all in pop. På New Shapes bjuder sångerskan in Christine and the Queens och Caroline Polachek för att förgylla våra spellistor.

Thomston – April

Min favorit Nya Zeeländare Thomston planerar sitt breakup på nya singeln April. En lysande poplåt med sköna rytmer där vi får både stora känslor och stark popmelodi av denna artist som aldrig lyckas att göra en besviken.

Foxes – Sky love

Foxes fortsätter att bygga upp inför sitt kommande album The Kick som släpps i början av nästa år. Senast ut är den über-poppiga singeln Sky love där mjuka synthar och medryckande melodi skapar popmagi för dansgolven och spellistorna. Underbar pop från poplandet Storbritannien.

Sebastians Popfavoriter

Post Malon + The Weeknd – One Right Now 

Nu har det gått någon dag och precis som jag trodde har One Right Now letat sig in på en stadig rotation. Personligen är jag löjligt förtjust i dessa två artisters röster och produktionen känns som den förenar det bästa av båda världarna. Jag gillar även att det andas så otroligt mycket pop vilket förvisso Post Malones musik alltid gör. Den här singeln andas för mig väldigt mycket Sounflower som utgjorde en av singlarna från Spider-Man: Into the Spider-Verse soundtracket. Och den var ju en monumental hit! 

Charlie XCX + Christine and the Queens + Caroline Polachek – New Shapes 

Som jag skrev i mitt inlägg om den här låten. Det känns som Charlie XCX uppnått nya höjder med sitt artisteri. Ljudbilden är spot-on och jag är galet förtjust i den nostalgiska touchen. I fredags bekräftade även artisten att albumet landar i mars nästa år. Vilket är alldeles för långt bort i tid, men den som väntar något gott…

Tai Verdes – Let´s go to Hell 

En liten singel som kommit smygande på mig är Let´s go to Hell. Jag missade den helt i fredags när den släpptes. Men wow! En sån där kick-back-relax låt som bara omedelbart läggs till på ens spellista. Trots sin melankoliska och mörka text griper låten tag i livets lyckliga stunder och sprider glädje. Men jag har förvisso en fallenhet för det dramatiskt mörka. Så att dra till helvetet ihop är en mening som tilltalar mig. Anyway grymt bra låt! 

Silk Sonic – Smokin Out The Window  

Jajjemen! Bruno Mars och Anderson .Paak har gjort det igen. Det är omöjligt att motstå deras Motown-doftande singel Smokin Out The Window. Allting är så förbannat lyxigt och melodi, stämmor och sångarnas röster är bortom denna värld. Kommande platta kan ju inte vara något annat än legendarisk. 

Hanna Ferm – Flyg Fula Flyga Flyg 

Efter första lyssningen var jag tveksam, vid andra började låten växa och slutligen tredje gången gillt måste jag erkänna att refrängen var som ett jäkla tuggummi. Det må vara svårt att säga titeln, men att sjunga den är faktiskt förvånansvärt lätt. Det här är svensk pop med en härlig twist om en ramsa som alla svenska hem har hört någon gång. Vilket samtidigt gör det så genialiskt. Helt klart veckans bästa svenska poplåt.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK SUMMER
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011