Våren 2013 hade jag en intervju med Stina Wäppling i NONONO .
Vi satt och pratade om den relativt nystartade gruppen och hennes historia, samt självklart om låten som skulle bli en av de största hitsen förra året – Pumpin’ Blood .
Då var den nyligen släppt, och ingen av oss kunde väl tro hur stor den där låten faktiskt skulle bli.
Med facit i handen tog den gruppen runt jorden och blev den mest spelade i P3.
Ingen dålig start på ett skivkontrakt.

DOLBY ATMOS

Stina : Vi hade alla en ganska bra känsla när vi släppte låten. Men det var mer i nivån att det skulle vara kul om den gick bra i Sverige och kanske spelades någon gång i P3.

-Känner ni lite prestationsångest nu när ni ska släppa nästa singel?

Tobias Jimson : Nej, inte alls.
För mig ser jag detta som något långsiktigt. Även om kommande låtar inte har samma kommersiella framgång, finns det många andra saker som har betydelse för min del.

Tobias och Michel Flygare träffades för lite över tio år sedan.
Då jobbade de på samma projekt fast på vasitt håll.
 När de sedan hittade en kemi i deras arbeten, började de jobba tillsammans och blev producentduon Astma & Rocwell . Duon släppte bland annat skivan From DLX With Love , där de jobbat främst med den svenska hip-hop eliten. Namn som Petter , Ison & Fille , Organism 12 och Linda Sundblad finns med vid mikrofonen.
”Den var lite som en mixtape och vi blev lite chockade att den fick så bra mottagande.” berättar Michel.
Duon har även gjort en del remixar på andra artister – bland annat Eric Gadd och Vincent Pontare , men tyvärr var det längesedan de remixade någon för tillfället. Men de påpekar att nu när de hittat formen för NONONO skulle de gärna tänka sig remixa under det namnet – om kombinationen av tid och en bra låt att remixa dyker upp.

Det är lördag och jag träffar bandet i foajé till deras hotell medan de är i Göteborg för P3 Guld-galan.
Stina har haft några galet långa dagar bakom sig, då hon precis kommit hem från Australien, med en omväg via ett gig i Amsterdam innan hon något jetlaggad hamnat i Göteborg.
Tobias och Michel är dock inställda på Sverige-tid och njuter mest av dagen.

-Vad var det som gjorde att ni kände att Stina passade så bra i ert projekt?

Tobias : Vi skulle göra en ny producentplatta, men vi ville inte göra det som en samling. Det blir ju ganska spretigt, samtidigt som det blir svårt att få med alla artister om man ska göra en turné. 
När vi började spela in plattan jobbade vi mycket i England och hade väl gjort ett halvt album med engelska artister samt ett par låtar med Stina.

Stina : Jag höll på att sjunga egna låtar och frågade dem om de hade idéer till fler låtar. När vi sedan började jobba mer intensivt märkte vi att vi gillade samma låtar.

Michel : Stinas sätt att skriva på och hennes röst passade perfekt för oss. Både personligt och tillsammans med vår musik.

Tobias : Det vi märkt är att det är svårt att få en gästartist att lägga full energi på en låt, i och med att de har fokus på sitt egna projekt. Så det blir mycket skönare om alla kan vara med och fokusera på samma sak.

Det var i November 2012 som gruppen släppte sin första låt Like the wind via SoundCloud.
Låten tog genast fart och fick bred spridning av bloggare världen över. Det hade mycket av det där musikbloggare älskar i form av det vemodigt popiga som blivit synonymt med scandipop.
”Vid jul fick vi ett halvirriterat mail från en amerikanare som försökt maila oss via SoundCloud utan något svar. När vi sedan kollade av den mailen, som vi helt glömt bort ens fanns, hade vi över 250 brev från skivbolag och bloggare som ville komma i kontakt med oss.” berättar Tobias.
Det var i denna veva gruppen förstod att de hade något som trots allt skulle kunna funka. 
Tidigt året efter fick de skivkontrakt med Warner Music här i Sverige och kunde efter det släppa Pumpin’ Blood .

-Det har ju kommit en del riktigt bra remixar på Pumpin’ Blood . Vilka är ni mest nöjda med?

Michel : Jag tyckte att det senaste som kom nu var riktigt bra – Chainsmoker remixen.

Stina : Jag gillar remixen som fransmannen Belardi gjorde.

Tobias : Sedan tyckte jag Taken By Trees var riktigt bra. Det var ju en av de första remixar vi fick faktiskt. Men nu har det blivit så otroligt många. Vi fick 10 nya från USA precis…

Stina : Låten är tydligen väldigt remixvänlig.

-När vi pratades vid sist Stina skulle ni ut på festivalsturné med start i Hultsfred. Hur känner ni att det gått?

Stina : Ja, Hultsfred var första gången någonsin som vi körde live.
Vi var väldigt nervösa då, och vi hade ju inte släppt så mycket innan det. Själv är jag sådan som gärna drar ner persiennerna och sitter själv när jag sjunger så ingen ser mig, så det var lite obehagligt till en början.

Michel : Nu känner vi oss mer varma i kläderna. Man känner sig mer hemma på scenen än att bara sitta i en studio.

Tobias : Vi gör faktiskt vårt första gig under P3 Guld med ny sättning i form av en trummis och keabordist. Tidigare var det ju bara Michel som var musiker. I början spelade vi upp alla våra back-tracks via iTunes.

Stina : Så nu är vi sjukt peppade på att spela mer live och utvecklas ännu mer.

-Ni släpper nya singeln Hungry Eyes nu.
Berätta lite om låten.

Stina : Det lustiga med den är att den faktiskt är väldigt gammal.
Vi skrev den samtidigt med Pumpin’ Blood , med den hamnade på hyllan efter det.
När vi sedan tog fram den igen tog vi bort lite trummor och då hörde vi något i låten som vi blev otroligt taggade på.
Låten i sig handlar om att man vill slå sig fri från saker och ting, så som samhällets normer. Att man vill känna själv vad som är rätt eller fel och hur man vill ha det.
I går kom jag på att det även handlar om vårt projekt. Hur vi gjort detta på vårt sätt.

-Albumet var tänkt att komma i höstas, men så blev det inte. Vad var det som tagit sådan tid?

Tobias : Saken var den att skivan var faktiskt klar i September. Men då krockade det med att saker började hända i USA. Det som dock varit bra med förseningen är att vi haft tid att putsa lite mer på en del låtar, samt spelat in en helt ny låt.

Stina : Det är ju bra när man tror att man är klar med en sak, för då släpper man den rent mentalt. När man sedan får möjlighet att gå tillbaka och titta på det, får man en klarare bild av det hela.

NONONO släpper singeln Hungry eyes idag och albumet We Are Only What We Feel den 24:e Mars.

http://youtu.be/perDswwivmY

Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011