När fan blir gammal hamnar man på en label för klassisk musik. Tycker det är intressant hur det anrika gramofonmärket Decca tar upp mer modern musik som inte helt går i konstfack. Men samtidigt så är disco en viktig del av musikhistorien och det är ju just disco som Sophie Ellis-Bextor bjuder oss på när hon släpper nya singeln Freedom of the night. En låt som då ska rida på vågen av framgång sångerskan fick med filmen Saltburn där man använde hiten Murder on the dancefloor.

Favoriter Apple Music

Tillsammans med låtskrivarpartnerna Duck Blackwell, Richard ”Biff” Stannard och Shura tar Sophie Ellis-Bextor med oss ut på discogolvet och ger oss en sjuhelvetes hit skulle jag säga. Kosmiska synthar och härliga stråkar tillsammans med sångerskans karaktäristiska röst gjorde ju detta till något superhärligt. En låt som definitivt sätter sångerskan på discotronen igen.

Det är definitivt här på discogolvet vi alltid vill höra Sophie. Sedna är det extra härligt att låten är mixad i Dolby Atmos (som alla låtar borde vara numera). Det ger syntharna och stråkarna en extra rymd och det känns verkligen som man står mitt på dansgolvet medan musiken rör sig runt huvudet precis som om man dansar. Helt underbar känsla.

Om du uppskattar att läsa om ny musik i bloggen, får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Patreon. Det hjälper en oberoende musikblogg otroligt mycket om du kan bidra som Popmuzik Liker med 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover med 32 kr. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg där du dagligen kan få nya musiktips varvat med intervjuer och recensioner, samt att det faktiskt hjälper artister om de har en plattform som de kan nå ut med sin musik på. 

Tack för ditt stöd. 

Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011