Olly Alexander fick med Eurovision Song Contest-singeln Dizzy en av mina hittills mest spelade låtar i år. Tyvärr var det inte så många ute i stugorna i Europa som uppskattade låten eller Ollys homoerotiska framträdande i tävlingen, då den fick noll poäng från folket. Men fortfarande en lysande låt och helt up my alley.

Följ på Apple Music

Nu är det dags för Olly att släppa första singeln efter fiaskot, vilket han gör med Cupid’s bow som då också presenteras tillsammans med sångarens kommande album Polari, som blir första utan Year & Years-namnet.

”Jag hörde förmodligen ordet Polari första gången för ungefär femton år sedan när jag var en nybliven homosexuell, jag visste att det var något slags ”förlorat homosexuellt språk” men jag intresserade mig inte så mycket för gayhistoria då, när jag såg till det förflutna kändes det mest svårt. ”Polari” var en homosexuell relik som jag lade vid sidan av hanky-koder, hemliga handslag och Edna Everage. Tio år senare skulle jag spela Ritchie i It’s A Sin och få brottas med min homosexuella identitet på ett sätt som totalt förändrade mitt liv. Jag älskade att lära mig om queerhistoria, det gav mig ett nytt sätt att förstå mig själv. Nu efter mer än ett decennium av att släppt musik som Years & Years, är jag på väg att släppa mitt första album under mitt eget namn. Jag frågade mig själv… vad är ett Olly Alexander-album? Om jag ville destillera den renaste essensen av vad det än finns inom mig, behövde jag prova något nytt.”

Cupid’s bow är skönt dansant, men läcker basgång och synthmelodier producerad av Danny L Harle och Finn Keane. Det är låten som spelas på dansgolvet när man verkligen vill förföra den där speciella personen man spanat in.
Med denna och Dizzy känns det som vi kanske kan förvänta oss retrodoftande danspop från Olly nu när han gått solo. Dizzy var ju som en färgsprakande Pet Shop Boys-låt, medan denna mer som en pumpande klubbdänga från 90-talet. Det känns ju lovande för kommande albumet.

Under våren beger sig Olly ut på turné under titeln Up Close and Polari Tour med stopp i Storbritannien och Europa, men tyvärr inga stopp i Norden som det ser ut än så länge.

DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011