Dags igen för veckans popfavoriter, där vi samlar ihop lite musiktips från den gångna veckan som du inte bör missa eller som du kan slänga in i din spellista.
Är dina favoriter med eller upptäckte du några nya?

Popmuzik Lover Patreon

Estraden – Världen är inte vacker (men det är vi)

Johan: Estraden fick första hiten från årets säsong av Så Mycket Bättre med tolkningen av Sophie Zellmanis The world ain’t pretty som här blev till radiovänlig pop på svenska. Lysande tolkning i mina öron och kanske en indikation om vilka som kommer få flest hitplaceringar under säsongen?

Klaudy – Stannar vi kvar här så dör vi 

Sebastian: Årets största Mello-överraskning är tillbaka med den än en gång Åke Olofsson-producerade låten Stannar vi kvar här så dör vi. Men en röst som är få förunnad entusiasmerar Klaudy med en smart  skriven text och riktigt starka melodin. En självklar favorit bland veckans släpp! 

Nemo – Eurostar

Johan: Likt Eurostar ångar Nemo ut på dansgolvet i denna eurofriska singel som är en hyllning till artistens nya hemstad London. Allt är over the top och jag älskar eurodancebeatet i låten. En kul uppföljare till Eurovision-vinnaren The Code.

Ellen Krauss – Picking up

Sebastian: Med vemod i rösten välkomnar Ellen hösten när hon ger oss singeln Picking up. Här sjunger artisten om en osund relation och skapar gåshudsögonblick som får en att bli knäsvag. Galet förtjust i Krauss mjuka stämma är detta som solsken för själen under årets mörkare månader. 

Lisa Miskovsky – Jag behöver dig

Johan: Jag är ju svag för den där varma produktionen och lunket i refrängen här. Snyggt genomfört och stark melodi som verkligen fick denna låt att stå ut för mig. Om att släppa taget och lära sig av sina misstag. Väldigt fint och det blir extra fint när Lisas yngsta dotter är med och sjunger tillsammans med mamma.

FINNEAS – Lotus Eater

Sebastian: Albumaktuellla FINNEAS är kanske mest känd för sitt fina samarbete med systern Billie Eilish. Men faktum är att han redan släppt två plattor och är nu inne på sin tredje. Fokusspåret Lotus Eater är ett typexempel på hans briljans som musikskapare och det faktum att han författat hela albumet på bara 14 dagar förbluffar mig. 

Timberly & &Tilly – Of monsters and shadows

Johan: Det är lite skevt och mörkt, men samtidigt väldigt charmigt och Tim Burton-doftande när Timberly än en gång samarbetar med &Tilly och sjunger om de monster vi alla bär inom oss. Melodin är underbar och kombinationen av de två rösterna blir väldigt passande i låten.

Om du uppskattar att hitta ny musik i bloggen, får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Patreon. Det hjälper en oberoende musikblogg otroligt mycket om du kan bidra som Popmuzik Liker med 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover med 32 kr. Det gör det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg där du dagligen kan få nya musiktips varvat med intervjuer och recensioner, samt att det faktiskt hjälper artister om de har en plattform som de kan nå ut med sin musik på. 

Tack för ditt stöd. 

Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011