Senaste smakprovet från Per Gessles kommande duettalbum Sällskapssjuk heter Plåster och är en duett med Amanda Ginsburg. En behagligt vemodig låt om ordets makt och hur just ord kan hjälpa till att läka sår, precis som ett plåster. En fin melodi och harmonier som leds fram av de båda rösterna gör ju detta till en riktig Gessle-pärla.

Följ på Apple Music

Amanda Ginsburg utvecklar:

”Att bli inbjuden till Pers musik har varit en enorm glädje och ära hela vägen igenom! Vilken stjärna! För mig är Plåster en påminnelse om ordets makt och att våga säga både de små och de stora snälla orden. Vi behöver dem alltid men kanske nu mer än någonsin.”

Om samarbetet berättar Per i ett pressmeddelande:

”Jag har beundrat Amanda i flera år, både via hennes enastående konserter och skivor och blev enormt glad när hon tackade ja till att sjunga på Plåster, en nyckellåt på mitt nya album. Amanda har en underbar röst att sjunka in i och det passar Plåster-budskapet perfekt.”

Albumet Sällskapssjuk släpps den 25:e Oktober och musikvideon till Plåster är regisserad av Fredrik Etoall. Du ser och hör resultatet här nedan.

Hela låtlistan för albumet och de olika samarbeten som Per gjort ser du här:

  1. Hoppas
  2. Henry väntar på en chans
  3. Plåster (feat. Amanda Ginsburg)
  4. Jag är regnet (feat. Lisa Miskovsky)
  5. Nyper mig i armen (feat. Albin Lee Meldau)
  6. Hjärtats vackraste rum (feat. Helena Josefsson)
  7. Det tar den tid det tar
  8. Beredd (feat. Molly Hammar)
  9. Har på känn (feat. Uno Svenningsson)
  10. Ingen kan som du (feat. Helena Josefsson)
    11 Sällskapssjuk (feat. Lena Philipsson)
  11. Ingen annan
  12. Utan din humor (feat. Helena Josefsson)

För att inte missa inlägg i bloggen, kan du spara ner Popmuzik som en app till din mobil. Bara klicka på delningsknappen i din webbläsare och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Via appen kan du lätt komma åt bloggen och alla dagliga musiktips, samt att du även kan aktivera notiser. Hoppas du med vill ha Popmuzik som app i mobilen.

Favoriter Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011