Det är söndag och med det får du en knippe popfavoriter att gå igenom här i bloggen. Perfekt sätt för sig att komma ikapp med musikveckan och hitta några av russinen i musikkakan, så att säga.

Nordiska Favoriter

Om du vill stötta och hjälpa bloggen får du gärna bli Patreon. Som Patreon gör du det möjligt att driva bloggen vidare som en bred och nyfiken musikblogg där du dagligen hittar nya musiktips varvade med intervjuer, recensioner och annat kul.
Du kan antingen bidra med 12 kr i månaden som Popmuzik Liker eller 32 kr som Popmuzik Lover. Tack för att du besöker bloggen och att du vill stötta arbetet med den.

RÜFÜS DU SOL – Break my love

Johan: Skönt pulserande och läckert synthig pop med en drömliknande känsla bjuds vi på när RÜFÜS DU SOL gör sig redo att släppa albumet Inhale / Exhale och med det ger oss singeln Break my love. Tillsammans med en lysande musikvideo blir helheten av släppet perfekt i min värld.

The Weeknd – Dancing in the flames

Sebastian: Gåshud! Popens mörkaste gestalt har återigen återuppstått och släpper första smakprovet från en ny musikalisk era. The Weeknd plockar lite från R&B, lite från sitt etablerade syntpop-sound och inslag från EDM för att ge oss något som känns progressivt och nytt. Liksom alltid behövs någon lyssning för att förstå storheten i musiken, men jag lovar att det här är bra på riktigt. 

Miss Li – Småstadsdrömmar

Johan: Det är lite av ett genidrag att använda sig av Carolas odödliga schlager Främling när Miss Li ser tillbaka på sina unga år med artistdrömmar. Det är lekfullt och en lysande användning av låten och visst känns det som det finns lite Money money money med ABBA i låten också? Jag blev i alla fall helt lycklig av detta.

Bea and her Business – Safety net

Sebastian: En av veckans största överraskningar är singeln Safety net med lika mängder humor och cynicism blir låten en omedelbar banger. Mest förtjust är jag i hur lättsamt stämmor och melodi framstår när budskapet är så pass riktat och vasst. En läcker avvägning som gör att den skär genom bruset av ny musik. En omedelbar playlistadd på denna. 

Keshi – Soft spot

Johan: Med mjuk och varm 80-talsproduktion fångar Keshi mitt pophjärta snabbt med den snygga popballaden Soft spot. Det är ju något med den där Every breath you take-melodin som trycker på på helt rätt knappar för mig.

Charli XCX + Troye Sivan – Talk talk

Sebastian: Samma låt men ändå helt annorlunda? Ja, Charli XCX gör plattan brat en gång till fast från ett annat perspektiv. Visst är pop roligt ändå!? Gränserna är totalt utsuddade för vad som är tillåtet och inte och jag älskar varenda sekund av den resa Cahrli tagit med världen på genom släppet av detta album. Talk talk tillsammans med Troye är en älskvärd rave-resa som gästas av Dua Lipa, bara en sån sak! 

The Moniker – Killing me slowly

Johan: The Moniker vänder sig mot sitt inre mörker när han sjunger om psykisk ohälsa och känslan av hopplöshet, men också att ta sig genom det svåra och gå framåt när allt känns som mörkast. En låt som släpptes på World Suicide Prevention Day och som kändes mycket viktig släpp.

Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011