Det är dags att sammanfatta vecka som gått och lista en knippe popfavoriter som vi tycker du ska ge en extra lyssning. Hoppas att du får bra musikinspiration och hittar några nya favoriter bland låtarna.

Följ på Apple Music

Emma Steinbakken – BOY

Johan: Pulserande elektronisk pop är vad norska Emma Steinbakken bjuder oss på när hon tar med oss ut på dansgolvet på nya singeln BOY. Lysande låt där det bara är ett kapitulera till melodin och den superläckra basgången.

BENEE – Sad Boiii

Sebastian: Supalonely stjärnan BENEE ger mig Billie Eilish vibbar när hon släpper Sad Boiii. Med snygga influenser från trippy pop och reggae skapar hon en mysig organiskt rotad poplåt som gör att man omedelbart gungar med. Textmässigt talar låten om att falla för en riktig skithög och det kan med säkerhet många känna igen sig i. 

Sissal Jo – Far from sober

Johan: Den danska artisten Sissal Jo har druckit lite för mycket och är ute efter mys på den härligt pulserande singeln Far from sober. Lysande text där hon sjunger ”I like my wine dry, but tonight I’m not” eller ”I can never turn you straight, but tonight I’m far from sober”. Det är någonstans härligt frigörande och som sagt, produktionen är ace med sin pumpande basgång och trummor. Blev helt lycklig av denna.

Alan Walker + Joe Jonas + Julia Michaels – Thick of it all

Sebastian: Joe Jonas är ute på en liten soloresa efter att ha turnerat med brorsorna och haft stor framgång med DNCE. I väntan på hans nya platta som kommer i oktober har vi fått en singel, om Thick of it all ryms på albumet återstår att se. Det aktuella släppet tillsammans med Alan Walker och Julia Michaels är i alla fall en högt flygande låt som talar om att alltid finnas där och lämnar mig med gåshud efter ett mäktigt gospel-outro. Direkt in på min pop-spellista! 

Lew – All again

Johan: Vemod och pulserande produktion är en magisk kombination enligt mig. Det är just det vi får av Lew på nya singel All again. Det hela är snyggt presenterat i både arrangemang och sång, och Lews falsett påminner lite om Morten Harket, vilket jag tyckte var fint.

Karakou – Soldater

Johan: Vackert och sorgset blir det på relationslåten Soldater. Om förhållandet där man kommer isär istället för närmre. Allt inramat i ett Keane-doftande arrangemang kryddat med Kent-mörker. För min del är Karakou gruppen alla borde upptäcka och lyssna på. De är verkligen vårt bästa depp-popband just nu.

För att göra det möjligt att bloggen ska leva vidare och dagligen mata dig med ny musik, varvat med intervjuer, spellistor och recensioner så får du mer en gärna stötta arbetet med bloggen som Patreon. Du kan antingen bli Popmuzik Liker för 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover för 32 kr. Då bloggen inte har någon reklam eller rika finansiärer i ryggen, utan bara drivs av eget engagemang och passionen till musiken hoppas jag att även du som läsare och musikälskare vill stötta, så att det även i morgon kan finnas en bred musikblogg i landet nu när de flesta andra lagt ner. Tack för ditt stöd.

Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011