Inte ens påskhelgen kan hålla oss från att lista veckans popfavoriter, eller kanske jag skulle skriva påskfavoriter?
Här hittar du som vanligt en knippe låtar som Sebastian och jag gillade extra mycket från den senaste veckan och som vi tycker du ska ge en extra lyssning, eller lägga in i din spellista.

Popmuzik Podcast

Om du uppskattar att vi sammanställer Popfavoriter varje vecka till dig, får du gärna bli Patreon och stötta bloggen. Det betyder mycket och du kan bli Patreon från så lite som 10 kr i månaden. Det är ungefär lika mycket en banan, så typ nästan inget.

Florrie – The lost ones

Med Xenomania bakom spakarna kan det inte bli annat än fantastiskt när Florrie ger oss första smakprovet från kommande debut-albumet. Allt är liksom perfekt, hur låten bygger upp och sedan hur låten blommar ut i en fantastisk refräng. Den bästa popmusiken kommer som alltid från Storbritannien.

Beyoncé – YA YA

Allt det handlat om dom senaste dagarna är Beyoncé. Mest streamade albumet på Spotify i år, kritikerhyllningar och spekulationer om årets album. Queen B har sannerligen bevisat att hon bemästrar allt hon tar sig för. Absolut bäst på plattan COWBOY CARTER är den explosiva YA YA

Take That – You and me

Take That ger oss tillsammans med Stuart Price en tidlös och snygg P4-hit. Det är moden pop som sätter trion precis rätt för deras publik med snygga harmonier och melodier. Tycker ju att Take That är som bäst i händerna på just Price.

Isaac Dunbar – American High

Snygg poplåt som färgats av 70-talets ljudbild som tillsammans med en lysande text tar upp den amerikanska festkulturen. En låt som än en gång visar vilken lysande artist Isaac Dunbar är och en perfekt representant för den queera Z-generationen. Extra plus för den Brian May-doftande gitarren i slutet.

NEIKED + Muni Long + Nile Rodgers – The Moves

Ikoniska Nile Rodgers gästar vår svenska NEIKED för att ge oss en fägring av sommar på den funkiga The Moves. Med en kärlek till den här typen av groovy beat och popiga melodier faller jag pladask för denna disco-dänga. En kandidat till sommarens låt?

Johana Brun – The Silence Roar

Fängslande folkpop som har en filmisk känsla över sig. Det är något med Johanna Brun och hennes musik som verkligen tilltalar mig med sina snygga sångharmonier och spännande musikarrangemang. Tillsammans blir det likt en förlorad låt från soundtracket till The Lord of the Rings-filmerna.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011