För alla som älskar 80-talspop i allmänhet och Kim Wilde i synnerhet kan vi alla glädjas över att sångerskan just nu jobbar mot sitt kommande album Closer, som släpps den 31:a Januari. Ett album sångerskan ser som en fortsättning av Close från 1988 som bland annat innehöll singlarna Hey Mister Heartache, You came och Never trust a stranger. På det nya albumet får vi även en duett med legenden Midge Ure i form av låten Sorrow replaced, så det känns som vi har mycket att se fram emot där.

Popmuzik Lover Patreon

Första smakprovet från albumet heter Trail of destruction och ger fansen precis vad de vill ha. Explosiv och pulserande pop med extra allt, samtidigt som det är ett politiskt budskap i grunden. Ett budskap som förstärks av musikvideon du kan se här nedan.

Kim Wilde utvecklar sina tankar om låten i ett pressmeddelande:

”Jag ville ha en koppling till Stone från mitt album Close från1988, samt hänvisa till det 60-tal som Jack Black refererade till i hans ”Sticking it to the man”-tal från School Of Rock.
Stone var en protest mot att ”mannen” tog äganderätten till vår planet och inte håller sina löften om att sluta förstöra den. Trail of destruction är en protest för en ny generation.”

Du kan uppleva Trail of destruction i Dolby Atmos om du har Apple Music och får då full utväxling av produktionen skulle jag säga. De malande 80-talsgitarrerna och syntharna får en helt annan dynamik i Atmos. Så det är extra läckert att höra denna härligt nostalgiska produktion kännas så framtidssäker i sin mixning.

Om du vill ha stenkoll på bloggen och påminna dig själv att besöka den regelbundet, så kan du spara ner en genväg till bloggen på din mobils hemskärm. Klicka bara på delningsknappen i webbläsaren och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Då får du en Popmuzik-ikon som gör sidan till en app med pushnotiser och allt. Bra va?

Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011