Då var det söndag igen och veckorna verkligen bara springer fram Sista söndagen i Augusti, så nästa gång du läser Popfavoriter är det höst på riktigt.
Men vi håller kvar vid sommaren en smula till och listar här en knippe låtar som du inte får missa från veckan. Låtar som kan passa perfekt i sin spellista eller som du borde ge en extra lyssning. Hoppas du hittar några nya favoriter bland urvalen.

Skicka in din musik

Anna Ternheim – Nära dig

Johan: När Ternheim samarbetar med Joakim Berg och Martin Sköld blir resultatet till organisk pop som känns hitig och behagligt medryckande. Självklar sommarpop och ett spännande första smakprov från Annas kommande album på svenska som hon skapat tillsammans med Kent-herrarna.

Sabrina Carpenter – Juno

Sebastian: Äntligen har ett av årets mest omtalade album kommit. Short n’ Sweet gör ingen besviken, även om det är något spretigt. Absolut bäst bland de nya låtarna är den kaxiga Juno som gör anspelningar till filmen med samma titel. Pop-igt och utfört med precision. 

Molly Hammar & Emma Steinbakken – En sista chans

Johan: Starka röster och vemod är en fin kombination. När Molly och Emma sjunger om att ge sig själv en ny chans blir det både rörande och medryckande och de två kvinnornas röster kompletterar verkligen varandra och lyfter fram det bästa i sången.

Christopher + Griff – It could have been us

Sebastian: Danmarks popprins är inne i sin mest framgångsrika era hitintills i karriären, hans musik flyger över hela världen och möjliggör nya möten. Som i låten It could have been us där Christopher samarbetar med Griff. Här får vi en smäktande ballad som passar båda artisternas ID perfekt och får mig att vilja mysa upp i soffan med ett glas vin. 

Ellen Krauss – Secrets

Johan: Vem vill inte komma närmare och veta allt om den där personen som man har känslor för? Det är just det som Ellen Krauss vill på nya singeln Secrets. Där sångerskan vill veta personens alla hemligheter. Vackert, ömt och så jävla starkt.

FILIPPA – Lätt

Sebastian: Sveriges soulpop-stjärna FILIPPA är tillbaka med den doo wop influerade singeln Lätt. Retrodoftande produktion gifter sig med kraftfulla vokaler och ett budskap om hur ens partner gått vidare medans man själv står kvar. Imponerande uppvisning av en mycket lovande artist! 

Jewels – Heaven

Johan: Varm och filmisk pop bjuder Jewels oss på när artisten släpper sin nya singel Heaven. Snyggt slow-motion-känsla i produktionen och en given hit för spellistor eller på soundtracket i kommande serieavsnitt.

Om du har möjlighet får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Patreon. Då bloggen inte har några rika finansiärer i ryggen eller någon störig reklam som tar över skärmen betyder ditt bidrag som Patreon mycket för att kunna driva bloggen vidare. Då bloggen är en av de sista musikbloggar som orkar fortsätta i Sverige är ditt engagemang som Patreon viktig även för att ha en stark plattform för artister att nå ut på. Så om du kan stötta med 12 kr som Popmuzik Liker eller 32 kr som Popmuzik Lover är det mycket tacksamt.

DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011