Clara Mae är tillbaka och sjunger om hjärtesorg på den country / folk-doftande singeln The Player. En låt som inleds avskalad med en enkel gitarr tillsammans med Claras sång innan låten blommar ut i ett mer organiskt bandarrangemang och med en härligt medryckande refräng som byggs på genom låten.
Det hela blir till en given hit för sångerskan när hon ger oss en del av sitt personliga kärleksspel i texten.

Följ på Apple Music

Om singeln berättar Clara för bloggen:

Den som ger sig in i leken, får leken tåla
De uttrycket har nog de flesta av oss hört i livet. Och det är just det denna låt handlar om. The Player är en ”fuck you låt” med ett leende. För mig personligen så var det ett förhållande som slutade dåligt. Jag drogs med i någon annans spel och insåg det inte förrän jag också deltog. Men där och då insåg jag att jag har gjort detta förut och att jag faktiskt är bättre på det.

The Player är skriven av Clara Mae tillsammans med Poppy Baskcomb och Johan Lindbrandt, som även är personen som producerat låten.

Med singeln följer Clara Mae upp In the end från i våras som släpptes tillsammans med Dabin och Said The Sky, samt att hon även kunde höras på den lysande singeln Wild enough tillsammans med Andreas Moe.

Jag bad Clara berätta lite mer om olika samarbeten, om player-förhållanden och självklart om själva låten som du kan läsa här nedan.

Du samarbetade med Andreas Moe i våras på singeln Wild enough. Hur kom det samarbetet till?

Andreas skrev ett sms till mig och frågade om jag skulle vara intresserad att testa sjunga in andra versen och en refräng på Wild enough för att se hur det skulle kännas. Eftersom jag hade vart i studion i över ett år och bara skrivit musik så kände jag att det kunde vara roligt att göra någonting annat och faktiskt släppa något. Andreas och jag har jobbat tillsammans många gånger och jag vill alltid tyckt om hans artisteri så det kändes som en rolig grej. Och sen har jag alltid tyckt om originalet på denna låt.

Du har ju tidigare gjort låtar tillsammans med akter som JUNG, Flight By Midnight och Christoper. Det har med andra ord varit en spridning på stilar i låtarna. Vad är det som oftast får dig att vilja samarbeta med en viss artist och hur brukar ett samarbete gå till? 

För mig handlar det ofta mycket om låten om det är något jag kan stå bakom vilket i de flesta fall det brukar vara eftersom jag vanligtvis är med och skriver låten. Sen i andra andra fall så tror jag jag tar hand är mycket om hur rösterna går ihop och om man har liknande visioner.

Har du förresten någon drömsamarbete som finns på din bucket list? 

Just nu älskar jag Zach Bryan, de hade vart riktigt mäktig. Annars hade man ju inte tackat nej till Taylor Swift, haha. 

Hur föddes idén till att skriva om dina erfarenheter om just ett player-förhållande?

För mig så handlar det om att just vara i ett förhållande (vare sig det gäller kärlek eller vänskap) där det spelas spel inte kändes som någonting jag ville vara med om eller ha i mitt liv längre. Utan någonting som jag tycker borde stanna kvar på högstadiet. Jag kände att jag drogs med i den onda cirkeln och att jag har gjort detta förut och inte längre var intresserad. Så det är så jag tolkar The Player. Men jag har ju också erfarenhet av att just spela spel i förhållanden i ungdomen, ingen mår bra av det egentligen men det är väldigt vanligt. Därav kunde både jag och Johan och Poppy som skrev låten alla relatera i ämnet vilket gjorde att texten nästan skrev sig själv. 

Du berättar att du blivit bättre på spela spelet. På vilket sätt har du blivit det? 

Jag antar att jag kan genomskåda det snabbare, och även avsluta det snabbare. Jag har blivit bättre på att välja vilka personer jag vill ha mitt liv och tagit bort dem som endast tar energi. Man inser nog oftast att man inte mår bra av spelen och dramat i slutändan så då får man se till att inte ge sig in i dem. 

Låten i sig drar mer åt country / folk-hållet. Hur hamnade låten där och hur arbetade ni fram låten? 

The Player var faktiskt dagens andra låt som vi skrev. Vi började att skriva en annan låt som var väldigt rolig men lite konstig. Den skrev sig själv väldigt väldigt fort och när vi lyssnade på den efter lunchen kände vi att ”okej det här var kul men jag tror vi kan göra någonting bättre”. Så vi började nynna på lite melodier, och ville testa att göra en svensk ”vismelodi” fast på engelska. Om man testar översätta refräng melodin med en svensk text så känns den faktiskt som en svensk visa. Vi tyckte att kombinationen av de två skapade en härlig värld. Lite country men också lite svensk visa. 

Har du någon del eller textrad i låten som är lite av en personlig favorit? 

If you go and start a war, you should know that I faught in one before”.

Låten släpps tillsammans med en musikvideo. Vad var din vision med videon och hur arbetade ni fram videon?

Även här vill jag få in lite av det svenska, jag ville att det skulle vara natur och skog, lite saga över det hela. Videon ska förmedla att jag lämnat någonting bakom mig, någonting som inte var bra för mig. Sen kan man ju tolka det lite hur man man vill. Men bröllopsklänningen skulle ju kunna betyda att jag har lämnat ett förhållande som inte var bra för mig och flytt ut i skogen i jakt på någonting nytt och okänt. 

Slutligen, vad kommer att hända under hösten för dig? 

Jag ska färdigställa mitt album som jag jobbat på nu under en längre tid. Det finns ganska mycket jobb kvar att göra klart. Och i september åker jag till Nashville för att skriva lite ytterligare och suga in lite av den atmosfären för att sen ta med mig tillbaka hem. 

Kan jag får be dig om en tjänst?
Popmuzik är en av de få musikbloggar som orkar köra vidare medan många andra lagt ner. Om du tycker vi behöver en bred svensk musikblogg som kan lyfta fram dagens och morgondagens artister samt dagligen ge dig nya musiktips, så vore det väldigt fint om du ville stötta bloggen som Patreon. Du kan antingen bli Popmuzik Liker för endast 12 kr i månaden eller Popmuzik Lover för 32 kr. Ditt bidrag gör det möjligt att fortsätta driva bloggen vidare och vara en oas för de som verkligen älskar musik.

Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011