Huey Lewis and the News skrev singeln The power of love till filmen Back to the Future från 1985. Låten blev bandets första listetta i USA, samt att låten nådde förstaplatsen i Australien och Japan. Kanske inte superkonstigt att låten blev en sådan stor hit. Det är en grym poplåt men också en fantastisk film. Det var faktiskt just den filmen som födde min dröm att bli regissör när jag var ung.

Skicka in din musik

Själv köpte jag soundtracket till filmen för Alan Silvestris fantastiska filmmusik. Ett av de mest pampiga hjälte- och äventysrteman som skapats till en film. Det är väldigt mycket John Williams över känslan i scoret, och så sjukt snyggt orkestrerat när stråkarna och blåsinstrumenten nästan tävlar mot varandra för att bygga upp känslan i musiken. Mäktigt. Det är inte för inte som Coldplay har använt sig av temat för att bygga upp stämningen inför deras konserter.

Med åren blev även Huey Lewis and the News-låten flitigt spelad hemma hos mig. Det är en lysande energiboost till låt och jag verkligen älskar känslan av The power of love som låten bygger upp. Den är liksom lekfull och smittsam i sin funkiga rockarrangemang. Samtidigt så var låten i sig inte skriven efter filmen, mer än att Huey Lewis hade lovat att ”nästa låt han skrev skulle ges till filmen”. Så det gör att varesig filmens titel eller tema är med i låten. Men samtidigt ska det ju representera ett band som karaktären Marty McFly lyssnar på och då passar det ju fint att de inte sjunger om tidsresor och annat.

Dock får vi se Christopher Lloyd och hans karaktär Emmett ”Doc” Brown i musikvideon till låten som du kan kolla in här nedan.

Vad tycker du om The power of love och filmen Back to the Future?

Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011