Nyligen berättade Shawn Mendes att han kämpat med hjärnspöken och känt en inspirationstorka som runnit över på hela hans liv de senaste två åren. Så när nu sångaren återvänder med ny musik är det en ärligare och mer personlig Shawn än vi någonsin träffat tidigare.

Följ på Apple Music

I singeln Why why why reflekterar sångaren transparent över sin inställda turné och tiden borta från rampljuset han sjunger: ”Jag klev av scenen med ingenting kvar / Alla ljusen fuckade med mitt huvud / Men här är jag och sjunger sånger igen / Varför? Varför? Varför? Varför?

Senare i låten berör Shawn även upplevelsen av att nästan bli pappa. I en nyligen intervju med Apple Music diskuterade han den djupare innebörden av just detta.

”Jag tänker ”varför varför varför”, jag kände ingen press att ta upp någonting om mitt privatliv, men det var bara en av de upplevelserna där hela livet blev ett skämt och blev till att jag upplevde en ganska tung ångest i studion. Alla var säkra på att en bra låt skulle komma efter den eftersom det var någon form av helande kris, något slags genombrott som var tänkt att hända.”

Den mer folk-inspirerade eran som nu Shawn äntrar klär honom väl, det är han, hans historier och gitarren. Tillsammans med Why why why kommer även singeln Isn’t that enough och en musikvideo där vi ser artisten lycklig och fri att uttrycka sig som han själv vill.

För att inte missa några inlägg i bloggen kan du följa den via din RSS-läsare. Perfekt sätt att få alla inlägg i ett och samma flöde.

Du kan se intervjun mellan Shawn och Zane Lowe från Apple Music här nedan.

Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011