Som vanligt när det är söndag listas en knippe popfavoriter här i bloggen. Ett perfekt sätt för dig att få lite musikinspiration till din egna spellista, samt fånga upp de bättre låtar som släppts senaste veckan så du inte missar go’bitarna.

Nordiska Favoriter

Om du uppskattar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna stötta arbetet med Popmuzik som Popmuzik Liker eller Popmuzik Lover på Patreon. Ditt bidrag gör det möjligt att driva bloggen vidare som en nyfiken och bred sida där du kan hitta massa spännande artister och deras musik.

Jamie xx + The Avalanches – The Children

Johan: Lekfullheten är total när Jamie xx samarbetar med The Avalanches för att ge oss denna sensommarhit i form av samplad barnsång. Helt galet kul låt och jag blir lika lycklig varje gång jag hör den.

Charli xcx + Billie Eilish – Guess

Sebastian: Popvärldens bad-girls knockar mig när de släpper den promiskuösa Guess. Här lämnas inget till fantasin och till ett klubbigt beat á la Charli blir detta ett statement som kommer göra ett monumentalt nedslag i popvärlden. 

NOTD + Corbyn Besson – Panic

Johan: Resultatet blir ju alltid till en hit när NOTD är med i leken. Nya singeln Panic är inget undantag när den svenska producentduon bjuder in Corbyn Besson från USA. Skönt medryckande produktion tillsammans med popsäker och emotionell sång. Det är bara att lägga denna i högen med hits som NOTD trycker ur sig.

Mimi Webb – Erase you

Sebastian: Brittiska Mimi Webb har varit på listan över spaningar att bli nästa internationella stjärna länge. Hennes album Amelia var ett av fjolårets mest spelade i mina lurar. Nu återvänder sångerskan med den omedelbara Erase you som skriker hit lång väg! 

The Knocks + Yelle – All the time / Tout le temps

Johan: Den amerikanska producentduon The Knocks gör mig aldrig besviken. Nu har de haft den goda smaken att bjuda in franska Yelle för att ge oss en härlig electropoplåt i form av All the time / Tout le temps. Lekfullt, medryckande och lysande.

Sarah Klang – Beautiful woman

Sebastian: Med sin unika stämma sjunger Sarah Klang om att hitta sin egen sexualitet som kvinna på singeln Beautiful woman. Ömsint piano, organisk instrumentering och subtila stråkarrangemang skapar en kraftfull lyssning som ekar i hela kroppen. 

Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla musikinskick och förfrågningar från våra Patreons. Som Patreon garanteras du att vi lyssnar på din musik och svarar dig, samt att du stöttar bloggen så att den även i fortsättningen kan leverera dagliga musiktips.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. We always listen to the music you as a Patreon submit and you always get a replay. At the same time you support Popmuzik and makes it possible for the blog to continue write about new music.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011