Efter att gjort temaalbum om rymdkapplöpningen, Berlin och de brittiska kolgruvorna är det dags för Public Service Broadcasting att än en gång lyfta blicken mot himlen när de den 4:e Oktober släpper albumet The Last Flight.

Popmuzik Podcast

Electra var namnet på Amelia Earharts flygplan av den amerikanska tillverkaren Lockheed. Det är också namnet på första singeln från albumet The Last Flight som då handlar om just Earharts försök att flyga jorden runt 1937. Ett försök som ledde till henens försvinnande när planet skulle ta sig över en etapp i Stilla havet mellan Howlandön och Lae-flygpltsen på Papua Nya Guinea den 2:a Juli. Amelia förklarades senare död i sin frånvaro den femte Januari 1939.

Låten Electra sätter en bra ton till albumet måste jag säga. Det är lite Go! över känslan med pulsen och journalfilmsrösten. Jag är ju väldigt såld på hela konceptet som Public Service Broadcasting skapar på sina album. De hittar alltid spännande teman att skapa musiken kring och lyckas skapa en fängslande musikupplevelse.

Du kan spara ner hela albumet i ditt musikbibliotek via spelaren här nedan, och då får du även kommande singlar när de väl släpps.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011